back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Βασίλης Παπακωνσταντίνου «Βαρέθηκα τα χωρατά» 04-01-2021

Διαβάστε επίσης

Η Χάρις Αλεξίου, πέρα από το γεγονός πως είναι μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγούδιού, έγραψε η ίδια και αρκετά σπουδαία τραγούδια. Το πλέον γνωστό και ίσως το πιο αγαπημένο της είναι η «Μπαλάντα της Ιφιγένειας», που κυκλοφόρησε το 1984.

Ομως το πρώτο της τραγούδι που δισκογραφήθηκε και μάλλον και το πρώτο που έγραψε, δεν το τραγούδησε η ίδια αλλά το έδωσε στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ένα τραγούδι που η αλήθεια είναι πως ακούγοντάς το δεν πηγαίνει το μυαλό σου στην Χαρούλα. Το τραγούδι λεγόταν «Βαρέθηκα τα χωρατά» και υπήρχε στον πρώτο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που κυκλοφόρησε το 1978 και είχε ως γενικό τίτλο το όνομά του.

Κάτι χαριτωμένο, είναι πως όταν οι δισκογραφικές εταιρίες βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν πολλούς δίσκους βινυλίου από το αρχείο τους σε cd , για να προλάβουν την απότομη άνοδο των πωλήσεων των cd, γύρω στο 1992, έκαναν πάνω στην βιασύνη τους και πολλά λάθη. Έτσι, στην πρώτη μεγάλη παρτίδα cd που κυκλοφόρησε ο πρώτο δίσκος του Παπακωνσταντίνου, στο οπισθόφυλλο το τραγούδι δεν αναφέρεται ως «Βαρέθηκα τα χωρατά» αλλά «Βαρέθηκα τα χώματα»…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα