back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πανελλαδικές 2021: Σε μείωση της ύλης προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη στα μαθήματα της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις αφήνει το υπουργείο Παιδείας κι ενώ δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων.

Σε συνεντεύξεις της το τελευταίο διάστημα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει προαναγγείλει το ενδεχόμενο περικοπής της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων ενώ κάτι τέτοιο είχε γίνει και πέρυσι. Μάλιστα σε ορισμένα μαθήματα η εξεταστέα ύλη είχε μειωθεί ακόμα και κατά το 1/3.

«Όπως και πέρσι κάναμε προσαρμογές, εφόσον είχαμε τα δεδομένα, δεν αποκλείεται και φέτος να γίνει μείωση της ύλης, αναλόγως πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και για πόσο καιρό θα είμαστε σε αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της κ.Κεραμέως.

Πρόταση για μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου έχει κάνει και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με δεδομένο ότι με την τηλεκπαίδευση πολλά μαθήματα έχουν μείνει πίσω, ενώ τέτοιο αίτημα έχει καταθέσει και η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Παιδείας επεξεργάζονται σενάρια με «οδηγό» το μοντέλο που εφαρμόστηκε την άνοιξη, δηλαδή μείωση της εξεταστέας ύλης για τους μαθητές οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που θα κινηθεί μεταξύ 20% και 30%.

Ταυτόχρονα εξετάζεται και το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της διδακτέας ύλης για τους μαθητές των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων των Λυκείων.

«Κλειδί» για τις τελικές αποφάσεις θα είναι το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς, όσο και να προχωρά επιτυχώς η τηλεκπαίδευση, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Παιδείας, η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναμφισβήτητα κομβικής σημασίας, ιδίως για τους τελειόφοιτους που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το καλοκαίρι.

Όσο για το άνοιγμα των σχολείων, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Το κυβερνητικό σχέδιο αναφέρει ότι το κουδούνι στις σχολικές μονάδες θα χτυπήσει ξανά την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, αμέσως μετά τις γιορτές, ωστόσο όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και το πόσα κρούσματα θα καταγράφονται καθημερινά στις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Στο τραπέζι πάντως παραμένει το σενάριο να ανοίξουν πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και σε δεύτερη φάση τα γυμνάσια και τα λύκεια. Τον πρώτο λόγο σε κάθε περίπτωση θα έχουν οι ειδικοί και οι αποφάσεις ενδεχομένως ληφθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή,

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα