back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κ. Φίλης για ευρωτουρκικά: Προβληματική η στάση της Ευρώπης στην τελευταία Σύνοδο – Η Ελλάδα να αναπτύξει δικό της σχέδιο

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν βγήκε ωφελημένη από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εξέφρασε ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Είναι αρκετά προβληματική η στάση της Ευρώπης. Είναι εκ των πραγμάτων προβληματική σε σχέση με το ατελέσφορο των κυρώσεων. Αντέδρασε σαν να μην μεσολάβησε τίποτα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο» τόνισε ο κ. Φίλης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα, το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο της Τουρκίας.

« Η ΕΕ δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει και τώρα εξαρτώνται από τις διαθέσεις της Τουρκίας για την επόμενη ενέργεια» υπογράμμισε.

Όπως ειπε, η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει ενα δικό της καθαρό σχέδιο που να ταυτίζεται και με τα σχέδια των εταίρων. «Ένα σχέδιο για το πως η Ελλάδα οραματίζεται την περιοχή. Ένα σχέδιο που δε λέω θα επιβάλει η χώρα μας, αλλά ένα σχέδιο που θα μπορεί να συζητήσει. Είναι καλύτερα να συζητάς ένα δικό σου σχέδιο και όχι ένα σχέδιο τρίτων. Ένα σχέδιο άλλων» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «το θέμα είναι εμείς τι θα κάνουμε και όχι να λέμε “ας δούμε τι θα κάνει ο Μπάιντεν με την Τουρκία”. Η Ελλάδα πρέπει να μην περιμένει από τον Μπάιντεν, αλλά να πάει στον Μπάιντεν και να πάει να του προτείνει το δικό της σχέδιο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα