back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Θωμαΐδης: Ενδέχεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων λόγω της κινητικότητας των πολιτών

Διαβάστε επίσης

 

Στη μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως καταγράφηκε από τα χθεσινά στοιχεία, σε μόλις όμως 15.000 τεστ, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Υπάρχει μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στην Αττική, μικρότερη ωστόσο από αυτή που θα περιμέναμε και το οποίο παρατηρούμε και εμείς στα λύματα» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν θα πρέπει να περιμένουμε εντυπωσιακή μείωση των κρουσμάτων και εξαφάνιση της διασποράς».

Αντιθέτως, όπως υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης, «ενδέχεται να υπάρξει κάποια αύξηση λόγω της κινητικότητας των πολιτών που θα υπάρξει αυτό το διάστημα».

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, τόνισε ότι «είμαστε πλέον σε θέση ακόμα και δέκα ημέρες πριν να έχουμε μία εικόνα για τα κρούσματα στην κοινότητα, μέσω των λυμάτων».

Σημείωσε δε ότι «εδώ και δεκαπέντε ημέρες παρατηρείται μια συγκεκριμένη κατάσταση με την εβδομαδιαία διακύμανση που υπάρχει και αφορά στη μείωση των κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα και στην εκ νέου αύξησή τους μέσα στην εβδομάδα».

Ωστόσο, ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως οι τελευταίες μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου καθώς από τότε υπάρχει μόνιμα απαγορευτικό και το καραβάκι από την Ακροκέραμο του Περάματος δεν εκτελεί δρομολόγια προς την Ψυττάλεια.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα