back to top
26.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

26.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

 

Δεν θα υπάρξει επέκταση στις ώρες μετακινήσεων την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοιού στα ρεβεγιόν.

Από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ως τις 7 Ιανουαρίου.

Το ενδεχόμενο να κηρύξει την Ιταλία σε κόκκινη ζώνη με αυστηρό lockdown από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά εξετάζει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Αναλυτές συνδέουν την πιθανότητα αυστηροποίησης των μέτρων με τον συνωστισμό που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε πολλές εμπορικές οδούς των ιταλικών πόλεων.

Σε καθολικό lockdown η Γερμανία από μεθαύριο Τετάρτη έως τις 10 Ιανουαρίου. Ανοικτά θα είναι μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.

Σε επίπεδα Οκτωβρίου η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

693 τα νέα κρούσματα κορωνοιού. 85 άνθρωποι κατέληξαν, 552 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Προπαρασκευαστική για καταστηματάρχες και καταναλωτές η πρεμιέρα του clickaway στο λιανεμπόριο. Η κίνηση ήταν αυξημένη για πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, όπως ανέφεραν σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 στην Ερμού έμποροι και υπάλληλοι. Στην ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης, ενώ αυτοψία στην Ερμού έκανε το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Νίκο Αβραμίδη.

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της Ελλάδας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως εταιρειών του κλάδου της βιοφαρμακευτικής. Αντικείμενό της η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι «αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά τα κρούσματα πλέον μειώνονται σημαντικά».

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι οι επόμενες δυτικές χώρες, μετά τη Βρετανία, που αρχίζουν το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοιού.

Σύμφωνα με το CNN, οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στις 50 αμερικανικές πολιτείες ως το πρωί, προκειμένου να αρχίσουν αμέσως οι εμβολιασμοί.

Τις πρώτες δόσεις του εμβολίου παραλαμβάνει μέχρι το πρωί και ο Καναδάς.

Σε διαπραγμάτευση με άλλες δύο εταιρείες για τη διασφάλιση αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκεται η ΕΕ, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου. Ως τώρα έχουν υπογραφεί συμφωνίες με 6 εταιρίες.

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε εκδήλωση χορωδίας σε εξωτερικό χώρο του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη στο Μανχάταν και ο ίδιος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από την αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της πόλης Έντουαρντ Ρίλεϊ δήλωσε πως ο ένοπλος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Ο δράστης διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Την προσοχή των πολιτών και την αποφυγή μετακινήσεων λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν την Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Σήμερα προστίθενται Πελοπόννησος, Εύβοια, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, θα ενημερώσει το πρωί τους πρεσβευτές της ΕΕ για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις σχετικές συνομιλίες τις επόμενες ημέρες.

Ολική έκλειψη Ηλίου σήμερα. Θα είναι ορατή από τη Νότια Αμερική, το Νότιο Ειρηνικό και Ατλαντικό Ωκεανό και τη Νότια Αφρική.

Ταυτόχρονα θα κορυφωθεί στο βόρειο ημισφαίριο η βροχή των διαττόντων αστεριών, που εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα φαίνεται και στη χώρα μας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

 

Στην αθλητική επικαιρότητα και για τη 12η αγωνιστική της Super League,

Λαμία – Ολυμπιακός 0-6, Απόλλων – ΑΕΚ 3-4, Βόλος – Παναιτωλικός 0-0 και Άρης – ΠΑΟΚ 1-0.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές, κατά διαστήματα ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα