back to top
16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα για το click away – Σήκωσαν ρολά τα καταστήματα στην Ερμού

Διαβάστε επίσης

Σήκωσαν ρολά σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου τα καταστήματα τα οποία θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away για όσο διάστημα παραμείνει η αγορά σε κατάσταση lockdown.

Η πρώτη μέρα ήταν προπαρασκευαστική τόσο για τους καταστηματάρχες, όσο και για τους πολίτες, ωστόσο στο κέντρο της Αθήνας μύρισε Χριστούγεννα καθώς οι πρώτες εορταστικές νότες και με το άνοιγμα των καταστημάτων έκαναν την εμφάνιση τους.

Εξάλλου ο δήμος Αθηναίων στόλισε κεντρικούς δρόμους ενώ στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος τοποθετήθηκε ένα μεγάλο φυσικό έλατο.

Ο «Αθήνα 984» βρέθηκε στην εμπορική «καρδιά» της πρωτεύουσας. Στην Ερμού και στους γύρω δρόμους όπως συνομιλήσαμε τόσο με τους επιχειρηματίες, τους υπαλλήλους αλλά και τους πολίτες που βρέθηκαν εκεί.

«Για Κυριακή και για πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου υπάρχει κίνηση», μας ανέφερε υπάλληλος μεγάλης ηλεκτρονικής αλυσίδας. «Έχουμε ήδη αρκετές τηλεφωνικές παραγγελίες και περιμένουμε , κυρίως από αύριο Δευτέρα , κόσμο για να παραδώσουμε προϊόντα», μας ανέφερε υπεύθυνη μεγάλης αλυσίδας καλλυντικών.

Ο κόσμος πάντως στην Ερμού ήταν λιγοστός. Κοιτούσε κυρίως βιτρίνες και έβγαζε φωτογραφίες με τα κινητά του τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλλά και τα τηλέφωνα που θα μπορούσε να κάνει παραγγελίες. Στις νέες συνθήκες της αγοράς εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί και τα μικρότερα καταστήματα.

«Θα ψωνίσουμε σίγουρα με το νέο τρόπο» μας ανέφερε μια παρέα νεαρών γυναικών που συναντήσαμε προσθέτοντας: «Δεν έχουμε πλέον και άλλη επιλογή»…

Ωστόσο δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις πολιτών που ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως πως λειτουργεί το μέτρο και ήθελαν είτε να μπουν στα καταστήματα είτε να δοκιμάσουν προϊόντα. «Δεν δοκιμάζουμε πια…», ήταν η αποστομωτική απάντηση υπαλλήλου σε υποψήφιους αγοραστές στους οποίους εξηγούσε τι ισχύει πλέον για τι αγορές. Σε όλα τα καταστήματα ήταν τοποθετημένα στις εισόδους αντισηπτικά, ενώ η παραλαβή των προϊόντων γίνεται αποκλειστικά στις εισόδους με τη χρήση POS.

Λίγα μέτρα πιο κάτω συναντήσαμε και την πρώτη μικρή …«ουρά». Ήταν έξω από αλυσίδα καταστήματος παιχνιδιών, όπου πελάτες τηρώντας αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης περίμεναν να παραλάβουν τις αγορές τους. «Παραδώσαμε πολλές παραγγελίες σήμερα και για αύριο έχουμε ακόμα περισσότερες» μας είπε η υπεύθυνη του καταστήματος. Εξάλλου τα Χριστούγεννα η πρώτα και κύρια η γιορτή των παιδιών…

Η πρώτη μέρα του Click Away σε μια Αθήνα βροχερή έστειλε μια μικρή «αχτίδα» αισιοδοξίας για τον εμπορικό κόσμου που αγωνιά και δίνει μάχη για την επιβίωση του…

Π. Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα