back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

 

Πρεμιέρα σήμερα για τη λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away. Ο καταναλωτής θα κάνει ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία και θα παραλαμβάνει το προϊόν σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού η διαδικασία θα παγώσει, διαμηνύει η κυβέρνηση.

Από τη Δευτέρα ανοίγουν κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Να αρχίσει να σκέφτεται πλέον σοβαρά τη διαγραφή χρεών, ως άμεση, αποτελεσματική και κυρίως ρεαλιστική λύση καλεί την κυβέρνηση η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, που συνεδρίασε εκτάκτως, καταγγέλλοντας ότι οι πρακτικές τύπου click away ευνοούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Κρατάμε την αγορά κλειστή για να ανοίξουμε τα σχολεία τον Ιανουάριο, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας.

Ανέφερε πάντως ότι με βάση τις εκτιμήσεις ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν αναμένεται να υποχωρήσει στο όριο ασφαλείας των 200 πριν από τις 15 Ιανουαρίου.

Από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα ως τις 7 Ιανουαρίου. Σε ισχύ και τις γιορτές η μετακίνηση αυστηρά με sms ή βεβαίωση.

Αισθητή μείωση στον αριθμό των θανάτων από κορωνοιό. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 68 άνθρωποι, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 577. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 1194.

649 νεκροί σε ένα 24ωρο στην Ιταλία, που καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη. 519 τα θύματα στη Βρετανία. Οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι στα επίπεδα των 20.000 στις δύο χώρες.

Προς γενικό lockdown η Γερμανία. Σύσκεψη σήμερα της Άγγελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας.

Το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων εξετάζει σήμερα και η Ολλανδία.

Η Αυστρία αποσύρει την εξαγγελθείσα χαλάρωση των μέτρων. Ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη δύσκολους καιρούς τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

Και μέσω των φαρμακείων θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, όπως γνωστοποίησε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τόνισε ότι εξετάζεται και η χρήση των ΚΕΠ για τον ίδιο λόγο.

Το σχέδιο εμβολιασμού και η εκστρατεία ενημέρωσης εξετάστηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως φαρμακευτικών εταιρειών και ειδικούς στον τομέα των επιστημών υγείας, για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες οι πρόεδροι της Pfizer και της Moderna, και ο αντιπρόεδρος της Astrazeneca.

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer και BioNTech θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Για κατασκοπεία κατηγορούνται δύο Έλληνες στη Ρόδο, ύστερα από έρευνες της αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που το καλοκαίρι εκτελούσε το δρομολόγιο Καστελόριζο – Ρω – Κω και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέγραφε πολεμικά πλοία καθώς και στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις στα τρία νησιά. Το υλικό με τις φωτογραφίες το έστελνε στον δεύτερο κατηγορούμενο, που εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Νέες βολές Ερντογάν κατά Βρυξελλών, Αθήνας και Λευκωσίας.

Σε ομιλία του επέκρινε την ΕΕ ότι επιτρέπει οι σχέσεις της με την Τουρκία να είναι όμηροι των τεχνασμάτων δυο χωρών.

Επανέρχεται στην κριτική προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

“Δυστυχώς, σε ό,τι αφορά τόσο την έλλειψη κυρώσεων, όσο και την ίδια τη γλώσσα των συμπερασμάτων, σημειώθηκαν πολλά βήματα πίσω για τα συμφέροντα της Ελλάδας”, τονίζει με ανακοίνωσή του και κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως “αντί να κάνει σοβαρή αυτοκριτική επαναλαμβάνει τις αμήχανες κοινοτοπίες του κ. Μητσοτάκη ότι “η Ευρώπη κινείται αργά”.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, Λάρισα – ΌΦΗ 0-1 και Παναθηναικός – ΠΑΣ Γιάννενα 2-0 .

Σήμερα στις 3 Λαμία – Ολυμπιακός, στις 5.15 Απόλλων – ΑΕΚ και Βόλος – Παναιτωλικός, και στις 7.30 Άρης – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Άνεμοι ως 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα