back to top
28.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

28.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19.00

Διαβάστε επίσης

 

Σε επίπεδα Οκτωβρίου η σημερινή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα.

693 τα νέα κρούσματα κορωνοιού, μειωμένα κατά το ήμισυ σε σχέση με τον χθεσινό αριθμό. Αναλόγως λιγότερα όμως είναι και τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν. Στην Αττική καταγράφηκαν 169 νέες μολύνσεις και στη Θεσσαλονίκη 151.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε και έφτασε τους 85, ενώ ελαφρά μείωση παρουσιάζει ο πιο σημαντικός δείκτης της επιδημίας, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών που ανέρχεται στους 552.

Από τα σημερινά rapid test που διενεργήθηκαν, προέκυψαν 16 κρούσματα στη δυτική Αττική και 3 στο κέντρο του Πειραιά.

Δωρεάν έλεγχοι του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα σε Σύνταγμα, Καλλιθέα και Άλιμο.

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών, για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες οι πρόεδροι της Pfizer και της Moderna, και ο αντιπρόεδρος της Astrazeneca.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 θα έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η Ισπανία μπορεί να αποκτήσει την “ανοσία της αγέλης” μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2021 αν μέχρι τότε έχουν εμβολιαστεί αρκετοί πολίτες, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια.

Ρολά σήκωσαν τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του clickaway για όσο διάστημα ακόμη η αγορά θα παραμένει σε καθεστώς καραντίνας.

Η σημερινή πρεμιέρα ήταν προπαρασκευαστική τόσο για τους καταστηματάρχες όσο και για τους πολίτες.

Πρώτες εορταστικές νότες στην Ερμού, με το άνοιγμα των καταστημάτων. Η κίνηση στην εμπορική καρδιά της Αθήνας ήταν αυξημένη για πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, όπως ανέφεραν σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 έμποροι και υπάλληλοι. Οι καταναλωτές κοιτούσαν τις βιτρίνες και έβαζαν φωτογραφίες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των καταστημάτων για να προχωρήσουν στις παραγγελίες τους.

Στην ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης με τη συνδρομή 20 σύγχρονων πλυστικών και υδροφόρων, ενώ αυτοψία στην Ερμού έκανε το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, μαζί με τον αντιδήμαρχο, Νίκο Αβραμίδη, για να επιθεωρήσουν την εικόνα του μεγαλύτερου εμπορικού δρόμου της χώρας..

Ανοίγουν από αύριο κομμωτήρια και κουρεία, αποκλειστικά με ραντεβού και τα βιβλιοπωλεία, επίσης με αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των εισερχομένων. Σε όλα δίνεται η δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Από τις 10 αντί για τις 9 το βράδυ θα αρχίζει από απόψε η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία διαρκεί ως τις 5 το πρωί. Σε ισχύ για όλη την εορταστική περίοδο η μετακίνηση αυστηρά με SMS ή βεβαίωση.

“Αν ο τουρισμός έφταιγε για το δεύτερο κύμα, θα είχαμε περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού τον Αύγουστο και όχι στη Βόρεια Ελλάδα αλλά στα νησιά» εκτίμησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού και πρόσθεσε πως έχει φανεί ότι σε όλες τις χώρες την μεγαλυτερη ευθύνη για τη διασπορά φέρει η εσωτερική κινητικότητα. “Είστε ο μεγαλύτερος υπονομευτής του τουρισμού”, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ενώ αυτοκριτική για το άνοιγμα του τουρισμού ζήτησαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Σε καθολικό lockdown η Γερμανία από την Τετάρτη έως τις 10 Ιανουαρίου, μετά την έξαρση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοιού. Ανοικτά θα είναι μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.

Την προσοχή των πολιτών να μην προχωρήσουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Τις βραδινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν την Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Αύριο προστίθενται Πελοπόννησος, Εύβοια, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Να κάνουν μια «ύστατη προσπάθεια» και να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας στην μετά-Brexit εποχή συμφώνησαν σήμερα Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νεφώσεις με βροχές, κατά διαστήματα ισχυρές, προβλέπονται για αύριο στην Αττική, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα