back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21.00

Διαβάστε επίσης

Και μέσω των φαρμακείων θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, όπως γνωστοποίησε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τόνισε ότι εξετάζεται και η χρήση των ΚΕΠ για τον ίδιο λόγο.

Το σχέδιο εμβολιασμού και η εκστρατεία ενημέρωσης εξετάστηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer και BioNTech θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Φαρμάκων της χώρας αρνήθηκε ότι ασκήθηκαν πολιτικές πιέσεις προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για ένα πρώτο εμβόλιο.

Στο Περού ανεστάλησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της κινεζικής Sinopharm εξαιτίας μιας “σοβαρής παρενέργειας” που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές.

Αισθητή μείωση σήμερα στον αριθμό των θανάτων από κορωνοιό. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 68 άνθρωποι, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 577. Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 1194, τα 256 στην Αττική και τα 248 στη Θεσσαλονίκη.

649 νεκροί σε ένα 24ωρο στην Ιταλία, 519 στη Βρετανία. Οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι στα επίπεδα των 20.000 στις δύο χώρες.

Προς γενικό lockdown η Γερμανία. Σύσκεψη αύριο της Άγγελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας.

Το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων εξετάζει αύριο η Ολλανδία, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 9.000 σε ένα 24ωρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Οκτώβριο.

Η Αυστρία αποσύρει την εξαγγελθείσα χαλάρωση των μέτρων. Ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη δύσκολους καιρούς τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

Τη δυνατότητα της click away πώλησης θα έχουν από αύριο τα καταστήματα λιανικής.

Από τη Δευτέρα ανοίγουν κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Για επινόηση και καθιέρωση αδοκίμαστων και αμφιλεγόμενων πρακτικών τύπου click away που πρακτικά ευνοούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως.

Την καλεί να αρχίσει πλέον να σκέφτεται σοβαρά την διαγραφή χρεών, ως άμεση, αποτελεσματική και κυρίως ρεαλιστική λύση.

Κρατάμε την αγορά κλειστή για να ανοίξουμε τα σχολεία τον Ιανουάριο, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας.

Ανέφερε πάντως ότι με βάση τις εκτιμήσεις ο αριθμός των διασωληνωμένων αναμένεται να υποχωρήσει στο όριο ασφαλείας των 200 στις 15 Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα.

Σε ισχύ και τις γιορτές η μετακίνηση αυστηρά με sms ή βεβαίωση. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από αύριο και ως τις 7 Ιανουαρίου θα ισχύει από τις 10 το βράδυ αντί για τις 9.

Νέες βολές Ερντογάν κατά Αθήνας και Λευκωσίας.

Σε ομιλία του επέκρινε την ΕΕ ότι επιτρέπει οι σχέσεις της με την Τουρκία να είναι όμηροι των τεχνασμάτων δυο χωρών.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική. Θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα