back to top
27.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

27.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα προεδρεύσει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, από την έξαρση που παρουσιάζουν τα κρούσματα στη Δυτική Αττική. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για 392 ενεργά κρούσματα στις Αχαρνές, με μέσο όρο ηλικίας των νοσούντων τα 42 έτη.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εκ νέου, τριψήφιο αριθμό θυμάτων από επιπλοκές του ϊού. Στους 102 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο, ενώ 583 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σε 1.395 ανέρχονται τα νέα κρούσματα.

Ξεκινά από αύριο έως και τις 7 Ιανουαρίου η παραλαβή των εμπορευμάτων από τα εμπορικά καταστήματα μόνο με click away. Θα επιτρέπεται δηλαδή η λιανική πώληση με διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Η παραγγελία θα γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά, και η πληρωμή θα γίνεται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με POS, έξω από το κατάστημα. Η παραγγελία θα παραλαμβάνεται από ένα άτομο σε συγκεκριμένο χρόνο και με ηλεκτρονική απόδειξη. Στη σειρά αναμονής έξω από τα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα. Τη Δευτέρα ανοίγουν κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7:00 το πρωί ως τις 9:00 το βράδυ.

Για το διάστημα των εορτών παραμένει σε ισχύ η μετακίνηση μόνο με sms ή βεβαίωση, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 10:00 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, αρχής γενομένης από αύριο.

“Δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε. Το 7% των επιχειρήσεων σε εστίαση και το 35% σε διασκέδαση δεν θα ξαναλειτουργήσει” τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση η Πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκη Κωνσταντίνου.

Σε λιγότερες από 24 ώρες αναμένεται να αρχίσει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τα λεγόμενα του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την έγκριση που πήρε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων η χρήση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech. «Η πανδημία μπορεί να άρχισε στην Κίνα, αλλά εμείς θα τη σταματήσουμε εδώ στις ΗΠΑ» έγραψε επίσης στο Τουίτερ o Αμερικανός Πρόεδρος.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέο ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο φθάνοντας 235.000 νέες μολύνσεις. Τους 2.600 αγγίζει ο αριθμός των νεκρών.

Προς γενικευμένο «lockdown», ενδεχομένως από την Δευτέρα, κινείται η Γερμανία, καθώς τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που εφαρμόστηκαν από τις 2 Νοεμβρίου δεν έχουν ως τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 28.438 νέα κρούσματα και 496 νέοι θάνατοι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

Στις 5 και τέταρτο παίζουν Λάρισα – ΟΦΗ και στις 7 και μισή Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα .

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες αναμένονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα