back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Εκατόν δύο οι ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, φθάνοντας τις 3.472 από την αρχή της πανδημίας – 583 οι ασθενείς πο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – 1.395 τα νέα κρούσματα. Σε λίγη ώρα η αναλυτική ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας.

…Η ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική βρέθηκε, νωρίτερα, στο επίκεντρο έκτακτης τηλεδιάσκεψης της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Οι συμμετέχοντες τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων. Εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται, επίσης, η διενέργεια rapid test και μέσω drive through σε επιλεγμένα σημεία.

…Στο μεταξύ, στο “πορτοκαλί” επίπεδο πέρασε το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, όντας μειωμένο κατά 36% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έρευνα του ΑΠΘ.

…Στο “μέτωπο” των εμβολίων, εκπρόσωπος του ΠΟΥ ανέφερε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί υπερβολικά για το ζήτημα τυχόν παρενεργειών του εμβολίου της Pfizer σε όσους έχουν αλλεργίες, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ένας αριθμός εμβολίων διαφόρων εταιρειών. Στο μεταξύ, Βρετανοί και Ρώσοι επιστήμονες θα συμπράξουν, σε μια προσπάθεια συνδυασμού του εμβολίου της Οξφόρδης με το ρωσικό Sputnik V, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορεί να ενισχυθεί η προστασία έναντι του Covid-19. Οι κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία.

Σε λίγη ώρα ξεκινάει, στη Βουλή, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2021. Τροπολογία για τον εμπλουτισμό του “Πόθεν Έσχες” πολιτικών, εκδοτών και δημοσιογράφων και με στοιχεία για τον τραπεζικό τους δανεισμό θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοίγουν τη Δευτέρα κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7:00 το πρωί ως τις 9:00 το βράδυ. Το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει από μεθαύριο, Κυριακή ως τις 7 Ιανουαρίου μόνο με τη διαδικασία του click away, δηλαδή με προαγορά προϊόντος είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά και την παραλαβή του από εξωτερικό χώρο του καταστήματος, όπου θα επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων, με απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Συνεχίζονται, την ίδια ώρα, όλα τα μέτρα στήριξης του λιανεμπορίου.

…Επίσης, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, για το διάστημα των εορτών παραμένει σε ισχύ η μετακίνηση μόνο με sms ή βεβαίωση, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 10:00 το βράδυ, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή. Ανοιχτοί οι ναοί μόνον ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων, με την παρουσία έως 9 ατόμων στις εκκλησίες και έως 25 στους μητροπολιτικούς ναούς, ενώ δεν θα γίνει σε ανοιχτό δημόσιο χώρο αγιασμός των υδάτων. Την Τρίτη οι αποφάσεις της ΔΙΣ για το θέμα. Μειώνεται, στο μεταξύ, στις 3 ημέρες η καραντίνα για όσους εισέρχονται στη χώρα.

…Για κυβέρνηση “με «ανεμελιά» away, επικίνδυνη και για τη δημόσια υγεία και για την οικονομία”, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, για κυβέρνηση “αδύναμη και ανίκανη”, η Φώφη Γεννηματά. Δυσαρέσκεια και του εμπορικού κόσμου για το άνοιγμα της αγοράς με την μέθοδο του click away, καθώς επισημαίνεται ότι στο μέτρο μπορεί να ανταποκριθεί μόλις το 10% των εμπορικών επιχειρήσεων. Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για το θέμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ. Πριν από λίγο, τα καταστήματα Jumbo ανακοίνωσαν ότι δεν θα λειτουργήσουν με click away, καθώς η επιχείρηση δεν διαθέτει τις ανάλογες υποδομές. Ανοιχτά, στο μεταξύ, μπορούν να είναι την προσεχή Κυριακή τα supermarket σε όλη τη χώρα.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς, όπως είπε, “ξεκλειδώνουν” για την πατρίδα μας 72 δις ευρώ. Σχετικά με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι η ΕΕ έκανε ένα βήμα, το οποίο αποτελεί την πιο ισχυρή προειδοποίηση μέχρι τώρα προς την Άγκυρα, η οποία, εάν συνεχίσει τις προκλήσεις, θα παρθούν κι άλλες αποφάσεις. Όσον αφορά το θέμα του εμπάργκο όπλων, ανέφερε ότι “θα είναι μια μάχη διαρκής, περισσότερο ζήτημα διμερών σχέσεων και λιγότερο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”. Σχετικά με το ίδιο ζήτημα, η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία να συζητηθεί μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και σε συντονισμό με την επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.

…”Για μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές ήττες των τελευταίων ετών” έκανε λόγο κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι “ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε σήμερα σαν να βγήκε από άλλη Σύνοδο Κορυφής”. O κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε, λέγοντας ότι οι κυρώσεις “που θα δαγκώνουν” και τις οποίες είχε ο ίδιος θέσει ως στόχο, “δεν είναι αυτοσκοπός”. “Πληρώνουμε το έλλειμμα στρατηγικής, την υποχωρητικότητα και το έλλειμμα αποφασιστικότητας από τη μεριά της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά. “Οι “μάσκες έπεσαν” ξανά για την ΕΕ, για την κυβέρνηση”, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. “Η Τουρκία γλύτωσε με αμυχές”, σχολιάζει η Bild. Δίλημμα ΕΕ-ΗΠΑ “βλέπει” η WSJ.

…”Η ΕΕ επέδειξε σύνεση και δεν έδωσε αυτά που περίμεναν κάποιες χώρες, επειδή οι αξιώσεις τους ήταν άδικες”, σχολίασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εκτιμώντας ότι ούτε στη Σύνοδο του Μαρτίου θα γίνει κάτι περισσότερο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση (ΧΑΝΙΑΣ): Την επανάληψη ολόκληρου του αγώνα ΑΕΚ- ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική της Basket League στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, καθώς δικαίωσε τους Θεσσαλονικείς στην ένσταση την οποία είχαν καταθέσει κατά του κύρους του αγώνα.

Καιρός: Με έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα επιδείνωση από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Βροχές και καταιγίδες αύριο το πρωί, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα