back to top
20.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

20.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Πορεία σταθερής αλλά αργής υποχώρησης των κρουσμάτων του κορονοιου στη χώρα μας. Μικρή μείωση ωστόσο παρατηρείται στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών.
1677 είναι τα νέα κρούσματα, 365 στην Αττική και 317 στη Θεσσαλονίκη. Σε ΜΕΘ παραμένουν 578 ασθενείς. Άλλοι 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ενώ 691ένας ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Για ανησυχητική πορεία της κατάστασης στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 8 περιοχές, έκανε λόγο το απόγευμα ο υπ Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σημείωσε ότι είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 83% στην επικράτεια ενώ, στην Αττική είναι γεμάτο το 77% και στη Θεσσαλονίκη το 91%.

 

Στόχος χάκερ έγιναν τα έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κοροναϊού. Την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε το απόγευμα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαίωσαν σε κοινή τους δήλωση οι εταιρείες Pfizer και BioNTech. Ωστόσο όπως ανέφεραν ο Οργανισμός τις διαβεβαίωσε «ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου».

 

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες την Παρασκευή ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής. Τη Δευτέρα -αν συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων- θα ανοίξουν βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών και ανθοπωλεία . Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας οι αποφάσεις για το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

 

Tην άμεση παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών ζήτησαν απόψε έξω από το υπ εσωτερικών της Αλβανίας, στα Τίρανα, εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας είχε σπάσει το απαγορευτικό της κυκλοφορίας και επιχείρησε να φύγει όταν ο αστυνομικός τον κάλεσε να σταματήσει για να του κάνει έλεγχο. Οι διαδηλωτές νωρίτερα προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο και τελικά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση χημικών. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί, ένας διαδηλωτής και ένας δημοσιογράφος, ενώ καταστράφηκαν και περιπολικά.

Κονδύλια ύψους 5,5 δισ. ευρώ εντός του 2021 περιμένει η Αθήνα από το Ταμείο Ανάκαμψης σύμφωνα με όσα τόνισε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist.

 

Εν τω μεταξύ η Ουγγαρία και η Πολωνία ήραν το βέτο τους για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με Ευρωπαϊκό αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg. Οι δύο χώρες θα αποφύγουν τη διαδικασία κυρώσεων που θα μπορούσε να τους στερήσει την πρόσβασή τους στα κεφάλαια.

Να δοθεί ειδικό επίδομα σε πληττόμενες οικογένειες του δήμου του, κάνει έκκληση με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος.
Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, καταγγέλλει την διακοπή ηλεκτροδότησης σε ευάλωτα νοικοκυριά, από κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ που συνοδεύονταν από ΜΑΤ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα συγκεκριμένα νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους «περιμένουν αγωνιωδώς να πάρουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

 

Ξεκινούν σήμερα στον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, μέσω συνεργασίας με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

 

Έως στις 6 το απόγευμα η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις , σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ,στην ΕΡΤ , στο ΑΠΕ και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 41 ,στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

ΚΑΙΡΟΣ

Σε ισχύ έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδικότερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα και Αιτωλοακαρνανία.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στην Αττική, πρόσκαιρα ισχυρές. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 11 έως 19 βαθμοί Κελσίου..17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα