back to top
16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με όλα τα κόμματα πλην της Ελληνικής Λύσης, να αναγνωρίζουν την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τον εμβολιασμό, υπερψηφίστηκε απόψε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας ,με την οποία ουσιαστικά εγκαινιάζεται η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, δήλωσαν «παρών», ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η Ελληνική Λύση.

Αργή αλλά σταθερή υποχώρηση των κρουσμάτων στη χώρα μας δείχνουν και τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σε 1534 ανέρχονται τα νέα κρούσματα , εκ των οποίων 318 καταγράφηκαν στην Αττική και 298 στη Θεσσαλονίκη.

571ένας ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ,ενώ 697 έχουν εξέλθει από αυτές. 81 (ένας) άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους .

Αύριο στις 11 το πρωί οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξουν κομμωτήρια, λιανεμπόριο και εκκλησίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί το άνοιγμα μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων.

Στην εισήγηση περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων, αλλά μόνο μέσω ραντεβού για την παραλαβή των προϊόντων, κάτι που απέρριψε μέσω του ΑΘΗΝΑ984 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Στη Γαλλία δεν θα ανοίξουν τελικά μουσεία, κινηματογράφοι και θέατρα στις 15 Δεκεμβρίου, καθώς τα ποσοστά των μολύνσεων δεν μειώνονται σε ικανοποιητικό βαθμό. Επιβάλλεται εκ νέου η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις οκτώ το βράδυ.

Ένταση νωρίτερα σήμερα στην Κύπρο μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομικών στη Λευκωσία εξαιτίας των νέων αυστηρότερων μέτρων της Κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, όπου συνεδρίαζε η Ολομέλεια της Βουλής, με συνέπεια να σημειωθούν επεισόδια έξω από τηλεοπτικό σταθμό. Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει.

Στην Αλβανία με τις διαδηλώσεις να επεκτείνονται και σε άλλες αλβανικές πόλεις, εκτός από τα Τίρανα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι δέχτηκε την παραίτηση του υπουργού εσωτερικών μετά την εκτέλεση 25χρονου από αστυνομικό, προχθές, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, αλλά είχε παραβιάσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο δράστης … θα ερευνηθεί και θα δικαστεί “, δήλωσε ο Ράμα. Το επίκεντρο των διαδηλώσεων βρίσκεται έξω από το κτήριο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ενώ η αστυνομία έχει βγάλει στους δρόμους και θωρακισμένα οχήματα.

Σε εξέλιξη η συζήτηση για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Μετά τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αποφάσισε να διακοπεί η συζήτηση για το κλίμα, για να προηγηθούν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σε συμφωνία για τον κοινοτικό προυπολογισμό 2021-27 ύψους 1.8 τρις ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Ανάκαμψης κατέληξαν οι ηγέτες των 27 στις Βρυξέλλες, μετά την άρση του βέτο από Πολωνία και Ουγγαρία.

Αύριο στις 6 το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού ,με τις ομιλίες των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μετά-Brexit εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι κακό.

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε πριν από λίγο ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τη Γρανάδα για το Γιουρόπα Λιγκ.

 

KΑΙΡΟΣ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα. Ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε Ικαρία, Σάμο, Λέσβο και Χίο.

Ισχυρές καταιγίδες αύριο κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα