back to top
16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε και ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή που θα έχουν στην εθνική αυτή εκστρατεία, η Εκκλησία ,η Τοπική Αυτοδιοικηση , οι ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι, οι ΜΚΟ, Επιμελητήρια, αλλά και όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, εξαιρώντας ουσιαστικά την Ελληνική Λύση που επιμένει σε αντι-εμβολιαστικές θεωρίες.

Επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν οι κάτοικοι και του τελευταίου χωριού για το τι σημαίνει ο εμβολιασμός και εκτίμησε ότι μόλις ολοκληρωθεί η ενημερωτική εκστρατεία ,θα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο τα fake news και οι δεισιδαιμονίες, αλλά και ο αριθμός όσων προσπαθούν να πλήξουν την εθνική προσπάθεια.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν και υπογράμμισαν την ανάγκη εμβολιασμού, διατύπωσαν επιφυλάξεις είτε για τη διαδικασία είτε για την εκστρατεία μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, επιλέγοντας να δηλώσουν «παρών» κατά την ψηφοφορία.

Νωρίτερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν απερίφραστα τις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος απέρριψε το προσκλητήριο του Πρωθυπουργού να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Αργή και σταδιακή υποχώρηση της διασποράς της πανδημίας καταδεικνύουν τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Σε 1534 ανέρχονται τα νέα κρούσματα , εκ των οποίων 318 καταγράφηκαν στην Αττική και 298 στη Θεσσαλονίκη.

571ένας ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ,ενώ 697 έχουν εξέλθει από αυτές. 81 (ένας) άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους .

Αύριο στις 11 το πρωί οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξουν κομμωτήρια, λιανεμπόριο και εκκλησίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συμφώνησε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί το άνοιγμα μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων.

Στην εισήγηση περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων, αλλά μόνο μέσω της υπηρεσίας click away, δηλαδή με ραντεβού για την παραλαβή των προϊόντων. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τα κομμωτήρια ανοίγουν εντός του Σαββατοκύριακου.

…”Ανοίξτε μας με υπομονή και μέτρα μέχρι την Άνοιξη, γιατί αν μας ξανακλείσετε δεν θα ξανανοίξουμε”, τόνισε – μέσω του Αθήνα 9.84- ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Ταυτόχρονα, απέρριψε το σενάριο του ανοίγματος του λιανεμπορίου μόνο με click away ή με ραντεβού, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση των εμπόρων.

Συναγερμός στο Γηροκομείο Λαμίας, καθώς και οι 50 φιλοξενούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, θετικά είναι και έξι μέλη του προσωπικού. Έκτακτα μέτρα για 7 ημέρες στο χωριό Ραπτόπουλο, στα Άγραφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 από τους περίπου 150 κατοίκους του χωριού βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εκ των οποίων 7 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πριν από λίγο ξεκίνησε η συζήτηση για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Μετά τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αποφάσισε να διακοπεί η συζήτηση για το κλίμα, για να προηγηθούν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σε συμφωνία για τον κοινοτικό προυπολογισμό 2021-27 ύψους 1.8 τρις ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Ανάκαμψης κατέληξαν οι ηγέτες των 27 στις Βρυξέλλες, μετά την άρση του βέτο από Πολωνία και Ουγγαρία.

“Τώρα θα φανεί αν πραγματικά ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά που εμείς οι ίδιοι έχουμε συμφωνήσει”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

Σήμερα, έστω στην τρίτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητείται η Τουρκία, η ΕΕ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων επιβάλλοντας κυρώσεις για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους της”, επισημαίνει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

“Η Ελλάδα πρέπει να απορρίψει ασυζητητί το συγκεκριμένο σχέδιο”, τονίζει η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. “Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, καθώς «χαϊδεύει» την επιθετικότητα της Τουρκίας αναφέρει το ΚΚΕ.

“Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να υπερασπίζονται την κυριαρχία τους”, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα ότι αποφεύγει να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου. “Το ΝΑΤΟ είναι υπέρ μιας θετικής προσέγγισης με την Τουρκία”, δήλωσε, στο μεταξύ, ο ΓΓ της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμεργκ, σχολιάζοντας την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα η ΕΚΤ ενίσχυσε το “οπλοστάσιό” της, αυξάνοντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά 500 δις ευρώ και επεκτείνοντας τη χρονική του διάρκεια κατά 9 μήνες, έως τον Μάρτιο του 2022. Αμετάβλητα παραμένουν τα επιτόκια.

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 25.323 δικαιούχων του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 362 εκατ. Ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 444.170.

Από αύριο το βράδυ θα πιστώνονται οι πληρωμές Νοεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων.

Αύριο στις 6 το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού ,με τις ομιλίες των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων.

Ανησυχία επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, ενόψει των εορτών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού και των θανάτων λόγω επιπλοκών του παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα. Ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε Ικαρία, Σάμο, Λέσβο και Χίο.

Ισχυρές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα