back to top
20.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

20.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Τώρα θα φανεί αν πραγματικά ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά που εμείς οι ίδιοι έχουμε συμφωνήσει”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, που θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας. “Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να υπερασπίζονται την κυριαρχία τους”, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Να ασκήσει η Ελλάδα βέτο στο κείμενο των συμπερασμάτων εάν οι Ευρωπαίοι δεν προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων, ζήτησε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. “Η Ελλάδα πρέπει να απορρίψει ασυζητητί το συγκεκριμένο σχέδιο”, τονίζει η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Επανέλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν ότι τυχόν κυρώσεις της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν ιδιαιτέρως την Τουρκία – κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα ότι αποφεύγει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Σημαντικό ζήτημα της Συνόδου και το βέτο Ουγγαρίας – Πολωνίας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα λήξει σήμερα, προσθέτοντας ότι το Ταμείο είναι πολύ σημαντικό δεδομένης της έκτασης της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, όπως είπε, “είναι αναγκαίο οι πόροι του Ταμείου να πέσουν στις πραγματικές οικονομίες το συντομότερο δυνατό”.

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ ενίσχυσε το “οπλοστάσιό” της, αυξάνοντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά 500 δισ. ευρώ και επεκτείνοντας τη χρονική του διάρκεια κατά 9 μήνες, έως τον Μάρτιο του 2022. Αμετάβλητα παραμένουν τα επιτόκια.

Εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων για το πότε και πως θα ανοίξουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τα κομμωτήρια ανοίγουν εντός του Σαββατοκύριακου, όπως έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.”Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί”, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας ότι οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα, μετά και τις εικόνες από τη Βρετανία και τη Γαλλία.

“Ανοίξτε μας με υπομονή και μέτρα μέχρι την άνοιξη, γιατί αν μας ξανακλείσετε δεν θα ξανανοίξουμε”, το μήνυμα που έστειλε, μέσω του Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. Ταυτόχρονα, απέρριψε το σενάριο του ανοίγματος του λιανεμπορίου μόνο με click away ή με ραντεβού, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση των εμπόρων.

Έκτακτα μέτρα για 7 ημέρες στο χωριό Ραπτόπουλο, στα Άγραφα, λόγω αυξημένων κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 από τους περίπου 150 κατοίκους του χωριού βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ 7 είναι διασωληνωμένοι. Η διασπορά του ιού φαίνεται πως έγινε σε γλέντι ονομαστικής εορτής.

Αντίστροφη μέτρηση για την έγκριση, σήμερα, του εμβολίου των Pfizer και BioNTech και στις ΗΠΑ, που έχουν εξασφαλίσει 100 εκ. δόσεις. Την ίδια ώρα στη χώρα σημειώνεται ρεκόρ θανάτων, με περισσότερες από 3.100 απώλειες το τελευταίο 24ωρο. Η πλειοψηφία των Αθηναίων δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84. Ωστόσο, δεν λείπουν και ο επιφυλάξεις. Την εικόνα μας δίνει ο Κώστας Κορέλλης…

Tροπολογία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή ενός μηνιαίου μισθού (άπαξ για το 2020) στο προσωπικό πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του κορωνοϊού θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε νομοσχέδιο αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η εταιρεία supermarket “Μασούτης” προχώρησε στην καταβολή του 30% των ετήσιων καθαρών κερδών στους εργαζόμενους της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με εξ αποστάσεως ασκήσεις, εργασίες και διαδραστικές μεθόδους θα γίνει, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, η βαθμολόγηση των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων για το πρώτο 4μηνο.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο στην Αττική – τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά τις μεσημβρινές ώρες και θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα