back to top
27.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

27.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πράσινο φως για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19 και στις ΗΠΑ. Στις 8 τοπική ώρα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θα δώσει και επισήμως έγκριση στο εμβόλιο, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο ακόμα και από αύριο. Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις.

Εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων για το πότε και πως θα ανοίξουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες. «Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε ότι οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα. Έκανε λόγο για καμπανάκια μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία, και τόνισε ότι είναι βέβαιο πως δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως ενδεχομένως πολλοί να το είχαν φανταστεί».

Σταθερή, αλλά με αργούς ρυθμούς η υποχώρηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Χθες ανακοινώθηκαν 1677 νέα κρούσματα και 97 θάνατοι. 578 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τις ΜΕΘ ανά την επικράτεια να είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 83%.

Ανησυχητική η πορεία της κατάστασης στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 8 περιοχές της χώρας, είπε χθες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με εξ αποστάσεως ασκήσεις, εργασίες και διαδραστικές μεθόδους θα γίνει, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, η βαθμολόγηση των μαθητών και των μαθητριών των Γυμνασίων και των Λυκείων για το πρώτο τετράμηνο, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σκέψεις για μείωση των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών σε ποσοστό 30% επί του ετήσιου εισοδήματος, επικρατούν στο υπουργείο Οικονομικών ,παρότι προς το παρόν αυτές δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο ώστε να μην αποθαρρυνθούν οι φορολογούμενοι και πάψουν να χρησιμοποιούν ευρέως για τις αγορές τους η παρεχόμενες υπηρεσίες το πλαστικό χρήμα. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ άνοιξε παράθυρο για μείωση του ποσοστού του 30% επί του ετήσιου εισοδήματος με πλαστικό χρήμα αναφέροντας πως το μέτρο επανεξετάζεται από το υπουργείο, ώστε να μην επιβαρυνθούν το 2021 με πρόσθετο φόρο χιλιάδες φορολογούμενοι, δεδομένων και των συνθηκών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας με την αγορά των μαχητικών Ραφάλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, θα επισκεφθεί την Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπογράψει τη σχετική σύμβαση της προμήθειας. Θα προηγηθεί η έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Καταιγίδες στην Αττική, πρόσκαιρα το μεσημέρι ισχυρές. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα