back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο και τις εκκλησίες σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha επιβεβαίωσε ότι οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα. Έκανε λόγο για καμπανάκια μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία, και τόνισε ότι είναι βέβαιο πως δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως ενδεχομένως πολλοί να το είχαν φανταστεί».

Σταθερή, αλλά με αργούς ρυθμούς η υποχώρηση των κρουσμάτων κορωνοιού στη χώρα μας.

Χθες ανακοινώθηκαν 1677 νέα κρούσματα και 97 θάνατοι. 578 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τις ΜΕΘ ανά την επικράτεια να είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 83%.

Για ανησυχητική πορεία της κατάστασης στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 8 περιοχές της χώρας, έκανε λόγο χθες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στο κόκκινο η κατάσταση στη Γαλλία όπου χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 14.000 νέα κρούσματα, εξανεμίζοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης για πτώση στα 5.000 κρούσματα την ημέρα, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για άρση του lockdown στις 15 Δεκεμβρίου.

Το ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία στο τραπέζι της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει σήμερα. Κρίσιμο ερώτημα η στάση που θα τηρήσει η Γερμανία.

Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, στο προσχέδιο συμπερασμάτων αναφέρεται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις κατά περισσότερων ατόμων και εταιριών, ωστόσο η εξέταση των νέων μέτρων παραπέμπεται για τον Μάρτιο, εφόσον η κατάσταση δεν βελτιωθεί.

Στο ενδεχόμενο να μετατεθούν οι αποφάσεις για την άνοιξη αναφέρθηκε αξιωματούχος της ΕΕ στο Politico, λέγοντας πως γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί λύση μέσω της διπλωματίας.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να τηρήσει τις αποφάσεις του και να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σύνοδο Κορυφής, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ζήτησε να «παγώσουν» οι πωλήσεις ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνεται τα κράτη μέλη να εξάγουν όπλα που στρέφονται εναντίον άλλων κρατών μελών.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας με την αγορά των μαχητικών Ραφάλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Αθήνα θα επισκεφθεί η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, πιθανόν στις 23 Δεκεμβρίου, όπως συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Έλληνα υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να υπογράψει τη σχετική σύμβαση της προμήθειας. Θα έχει προηγηθεί η έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προχωρά σε επιχορήγηση 2εκ. ευρώ σε 3 Δήμους για ανάπτυξη δομών που αφορούν το προσφυγικό.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί το χαμό του Πάολο Ρόσι. Ο Ιταλός επιθετικός και πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ του 1982 της Ισπανίας, που οδήγησε τη «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του τροπαίου, έφυγε από τη ζωή στα 64 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την Ιταλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

ΚΑΙΡΟΣ

Καταιγίδες στην Αττική, πρόσκαιρα το μεσημέρι ισχυρές. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα