back to top
29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πορεία σταθερής αλλά αργής υποχώρησης των κρουσμάτων του κορονοιου στη χώρα μας, με τους λοιμωξιολόγους να εκφράζουν επιφυλάξεις, κατά πληροφορίες, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Για ανησυχητική πορεία της κατάστασης στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 8 περιοχές, έκανε λόγο χθες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κατειλημμένες σε ποσοστό 83% οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην επικράτεια.

1677 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 578 ασθενείς. Άλλοι 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Πάτρας, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων θετικών στον κορονοϊό, στο Άσυλο Ανιάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις τρόφιμους του ιδρύματος και μία εργαζόμενη.

Συναγερμός και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξαιτίας πέντε νέων κρουσμάτων κορονοϊού που προέκυψαν από τα τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ.

Έξι μοναστήρια του Αγίου Όρους βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ την μάχη για ζωή έχασε 76χρονος μοναχός με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος νοσηλευόταν στην Θεσσαλονίκη.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η απόφαση του Μητροπολίτη Νεκτάριου να προχωρήσει σε τριήμερη διαμαρτυρία με μεσίστιες σημαίες και χτυπώντας πένθιμα τις καμπάνες λόγω της απαγόρευσης προσέγγισης του κόσμου στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Σπυρίδωνος.

“Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η χώρα είναι σε περίοδο καραντίνας και πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα”, αναφέρουν τρεις βουλευτές του νησιού, ενοχλημένοι από την στάση του Μητροπολίτη.

Αυξήθηκε σε 14.595 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία χθες, εξανεμίζοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης για πτώση στα 5.000 κρούσματα την ημέρα, κάτι που αποτελεί προυπόθεση για άρση του lockdown στις 15 Δεκεμβρίου.

Πενταπλάσια αύξηση στα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, όπου 217 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Εγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού υπέκλεψαν χάκερ που επιτέθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Την κυβερνοεπίθεση επιβεβαίωσαν σε κοινή τους δήλωση οι εταιρείες Pfizer και BioNTech. Ωστόσο όπως ανέφεραν, ο Οργανισμός τις διαβεβαίωσε ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πότε ή πώς έγινε η επίθεση ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία ήραν το βέτο τους για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με Ευρωπαϊκό αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg. Οι δύο χώρες θα αποφύγουν τη διαδικασία κυρώσεων που θα μπορούσε να τους στερήσει την πρόσβασή τους στα κεφάλαια.

Κονδύλια ύψους 5,5 δισ. ευρώ εντός του 2021 περιμένει η Αθήνα από το Ταμείο Ανάκαμψης σύμφωνα με όσα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist.

Συνεχίζεται το θρίλερ για την εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε από τις Βρυξέλλες και τη συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χωρίς συμφωνία. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες, την ερχόμενη Κυριακή.

Ξεκινούν σήμερα στον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Έως τις 6 το απόγευμα η νέα 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις , σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ,στην ΕΡΤ , στο ΑΠΕ και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 41 στο σχέδιο νόμου του Στέλιου Πέτσα που τέθηκε σε διαβούλευση.

Στο μικροσκόπιο της αμερικανικής εισαγγελίας βρίσκονται οι φορολογικές υποθέσεις του γιου του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ. Υπενθυμίζεται ότι Χάντερ Μπάιντεν βρέθηκε στο μικροσκόπιο ερευνών για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Ουκρανία.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Πόρτο στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 3-0 επί της Μαρσέιγ.

ΚΑΙΡΟΣ

Καταιγίδες σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρα το μεσημέρι ισχυρές. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα