back to top
16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πρόεδρος ΕΟΦ: Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένονται τα εμβόλια στη χώρα μας και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αθήνα 9.84 με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Όπως εξήγησε ο κ. Φιλίππου η ανοσία δεν έρχεται άμεσα με τον εμβολιασμό: «η ανοσία επέρχεται σε έναν μήνα από τον εμβολιασμό του 60% με 70% του πληθυσμού κάτι που αναμένεται να συμβεί Απρίλιο με Μάιο». Ο πρόεδρος του ΕΟΦ τόνισε ότι τα εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή, ενώ η διάρκεια ανοσίας όσων λάβουν το εμβόλιο είναι κάτι που θα φανεί κατά τη διάρκεια, σε βάθος χρόνου.

Τέλος, ερωτηθείς για τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα τόνισε πως αυτή αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στη χώρα μας και αφού προχωρήσει η αδειοδότηση θα έχουμε άλλο ένα φάρμακο στο οπλοστάσιο μας το οποίο προσφέρει παθητική ανοσία βοηθώντας την άμυνα του οργανισμού ατόμων είτε ασυμπτωματικών είτε με ήπια συμπτώματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα