back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Να ξεκινήσουμε το δελτίο μας με μία είδηση από την αθλητική επικαιρότητα καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League αποχώρησε ομάδα όταν το παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασα κσεχίρ διεκόπη με επεισοδιακό τρόπο.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε βιοτεχνία κεριών στην οδό Ταύρου στο Μοσχάτο.

Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών και έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο τους χώρους του κτιρίου. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Στο μέτωπο της πανδημίας…………

Τριάντα δυο (32) νέα κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν στους ελέγχους του ΕΟΔΥ στις φυλακές της Λάρισας. Όλα τα κρούσματα αφορούν σε κρατούμενους.

Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας του 8χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό. Το παιδί δεν υποστηρίζεται πλέον αναπνευστικά ωστόσο θα παραμείνει στην ΜΕΘ έως ότου αποφασιστεί από τους γιατρούς η μεταφορά του σε απλή κλίνη του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα σημάδια υποχώρησης δείχνει η διασπορά του κορονοιού στη χώρα με σταδιακή μείωση και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών στη Βόρεια Ελλάδα. Σε πολύ υψηλά επίπεδα ωστόσο παραμένει ο αριθμός των θυμάτων.

1.382 κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων 303 στην Αττική και 283 στη Θεσσαλονίκη.

579 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ καταγράφηκαν 102 θάνατοι. 680 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για συνδρομή στα Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας ο Όμιλος Ευρωκλινικής, το Ιατρικό Αθηνών και το Mediterraneo Hospital συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με 15 γιατρούς που θα μεταβούν στα νοσοκομεία.

“Ο προϋπολογισμός έχει σημαντικές ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και για το πρώτο διάστημα του 2021, όπου γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα δύσκολα” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας παραμένουν βραχυχρόνια διαχειρίσιμες, αλλά το δεύτερο “κύμα” της πανδημίας εντείνει την αβεβαιότητα και τους μεσοπρόθεσμους κινδύνους για την Οικονομία, διαπιστώνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε εξάλλου ότι “η επιλογή λάσπης αποτελεί κεντρική επιλογή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη” και αναδεικνύει, όπως είπε, “τα συνολικά αδιέξοδα της κυβέρνησης μπροστά στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση”.

Σε εξέλιξη έως τις 6 το πρωί η 24ωρη απεργία των δημοσιογραφικών ενώσεων σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ,στην ΕΡΤ , στο ΑΠΕ και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 41 ,στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Εκ νέου μήνυμα στην Άγκυρα πως ενεργεί με τρόπο «εκτός των ορίων της διεθνούς νομιμότητας και πως έχει καταστεί «ο ταραχοποιός» της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. μετά την τριμερή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου στο Αμμάν

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Τουρκίας ,επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει καλέσει επανειλημμένα την Άγκυρα να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλες τις χώρες που τηρούν το νόμο και μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

Για την υπόλοιπη αθλητική ενημέρωσή και πάλι ακούμε το Διονύση Δελλή…………………….

ΚΑΙΡΟΣ

Νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σήμερα και αύριο θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Στην Αττική, η κακοκαιρία θα ενσκήψει πρόσκαιρα το μεσημέρι της Πέμπτης. Τοπικές βροχές από το απόγευμα.

Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 19 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα