back to top
20.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

20.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σταθεροποιείται η πορεία της επιδημίας του κορονοϊού με ωστόσο μικρή μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα.

1677 είναι τα νέα κρούσματα, 365 στην Αττική και 317 στη Θεσσαλονίκη. Σε ΜΕΘ παραμένουν 578 ασθενείς. Άλλοι 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ενώ 691ένας ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Για ανησυχητική πορεία της κατάστασης της επιδημίας του κορονοιού στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 8 περιοχές, έκανε λόγο νωρίτερα ο υπ Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σημείωσε ότι είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 83% στην επικράτεια ενώ, στην Αττική είναι γεμάτο το 77% των κλινών ΜΕΘ και στη Θεσσαλονίκη το 91%.

«Τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους βρίσκονται σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα και Λάρισα. Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στη Δυτική Αττική πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένονται τα εμβόλια στη χώρα μας και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αθήνα 9,84 .

Σκληρή κριτική Τσίπρα στον πρωθυπουργό για ανεπαρκή στήριξη του συστήματος υγείας σε περίοδο πανδημίας, με αφορμή τον θάνατο υγειονομικού στα Γιαννιτσά. «Στα λόγια είναι ήρωες, στη πράξη όμως τους αντιμετωπίζουν ως παράπλευρες απώλειες», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Facebook. Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ.

Αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες την Παρασκευή ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής. Τη Δευτέρα -αν συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων- θα ανοίξουν βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών και ανθοπωλεία . Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Κονδύλια ύψους 5,5 δισ. ευρώ εντός του 2021 περιμένει η Αθήνα από το Ταμείο Ανάκαμψης σύμφωνα με όσα τόνισε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist.

Εξελίξεις για την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό ανακοίνωσε στο συνέδριο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Σημείωσε ότι ιδίως η επέκταση της γραμμής 2 προς Δυτική Αττική, με δύο νέους σταθμούς στο τμήμα Ανθούπολη – Ίλιον που θα εξυπηρετεί πάνω από 50.000 επιβάτες την ημέρα, είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο εκφράζοντας την εκτίμηση ότι στα τέλη του 2021 θα μπορεί να προκηρυχθεί, με προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ.

Άλλα 4,9 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη προστέθηκαν το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου στο ιδιωτικό χρέος των φορολογουμένων προς το δημόσιο εκτινάσσοντας στα ύψη τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία επιπλέον κατά 4,2 δις ευρώ και κατά 700 εκ ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία (σύνολο 37,5 δις ευρώ).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευρύνει τον κατάλογο των ατόμων και των επιχειρήσεων από την Τουρκία που θα υποστούν κυρώσεις για τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητείται σήμερα σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων ενόψει της Συνόδου Κορυφής, όπως αναφέρει το Reuters.

Νέα 24 ωρη απεργία κήρυξαν από τις 6 το απόγευμα οι δημοσιογραφικές ενώσεις , σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ,στην ΕΡΤ , στο ΑΠΕ και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 41 ,στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σε ισχύ έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού, σύμφωνα με το οποίο τις επόμενες ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η πολιτική προστασία απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων στους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σε μία ώρα η συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνόδου κορυφής των 27 που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή, και ενώ οι φόβοι για μη επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Βρετανίας ενισχύοντα

Κρίσιμο ματς απόψε για τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο οποίος θέλει να συνεχίσει στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

ΚΑΙΡΟΣ

Καταιγίδες αύριο στην Αττική, πρόσκαιρα το μεσημέρι ισχυρές. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 11 έως 19 βαθμοί Κελσίου..17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα