back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Θεόδωρος Τσούχλος στον Αθήνα 9.84: “κραυγές αγωνίας από τους εκπαιδευτικούς στα Ειδικά Σχολεία”

Διαβάστε επίσης

“Υπάρχουν κραυγές αγωνίας από τους εκπαιδευτικούς στα Ειδικά Σχολεία τα οποία λειτουργούν” τόνισε στον Αθήνα 9,84 και τον Γιάννη Λαυράνο ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος ,με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία. Νωρίτερα μέλη της ΟΛΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

“Τα Ειδικά Σχολεία λειτουργούν. Υπάρχει κραυγή αγωνίας από τους συλλόγους των συναδέλφων στην ειδική αγωγή ,αλλά και από άλλα μεγάλα σχολεία ,όπως είναι στον Αγιο Δημήτριο και στο Περιστέρι. Έχουμε λάβει επιστολές που μας δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό. Στο Περιστέρι δεν υπάρχουν νοσηλευτές ,παρότι άνω του 60% των παιδιών λαμβάνουν αγωγή . Δεν υπάρχει αίθουσα covid ,η λειτουργία της οποίας είχε οριστεί από τον Σεπτέμβριο μήνα. Εχουν αυξηθεί οι μαθητές σε πολλά τμήματα και οι αίθουσες είναι μικρές. Το προσωπικό μειώνεται ,λόγω αδειών ειδικού σκοπού. Προβληματική είναι και η μεταφορά των παιδιών, γιατί πολλές φορές γίνεται με 100% πληρότητα ,κάτι πολύ επικίνδυνο” υπογράμμισε ο κ. Τσούχλος.

Και συμπλήρωσε : “Παράλληλα την 1η Δεκεμβρίου η Διεύθυνση του Σχολείου , σε επιστολή της, γνωστοποιούσε ότι πρέπει να γίνουν τα τέστ και ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να λειτουργήσει η σχολική μονάδα ,αφού το πρόγραμμα βγαίνει με πολλές αστοχίες και με ελάχιστο προσωπικό. Πανομοιότυπη είναι η κατάσταση και στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου. Είναι δύο πολύ μεγάλα ειδικά σχολεία ,Γυμνάσια και Λύκεια .Από τις 12 Νοεμβρίου έχουμε ζητήσει από τον ΕΟΔΥ δωρεάν τέστ στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και προσωπικό των Σχολείων Ειδικής Αγωγής”.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ “πρέπει να υπάρξει ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων ,με τήρηση των απαραίτητων μέτρων και την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία” και επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας ,λέγοντας χαρακτηριστικά : “έχει χαθεί η επικοινωνία με την Υπουργό Παιδείας από τις 8 Οκτωβρίου .Πρέπει σήμερα να γίνει μια νέα αρχή. Τεχνικά κλιμάκια της ΟΛΜΕ και του Υπουργείου να συνεργαστούν, ώστε να έχουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία” πρόσθεσε.

Ο κ. Τσούχλος κατέληξε επισημαίνοντας συνοπτικά τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί. Οπως είπε αυτά είναι :

1. Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη.
2. Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, δηλαδή να βελτιώσουμε τις υποδομές.
3. Να μην υπάρχει μαθητής και εκπαιδευτικός χωρίς tablet ή υπολογιστή, για να έχει την δυνατότητα ο καθένας να συνδέεται από το σπίτι του, γιατί το 20% δεν έχει πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.
4. Προσωπικά δεδομένα “φαντάσματα μαθητών” ή εξωσχολικοί μπαίνουν στο μάθημα και το διαλύουν”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα