back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι υπάρχει σταθεροποίηση ή και μείωση αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν, και η πίεση στο σύστημα υγείας είναι υψηλή.

Κατ’ εξαίρεση θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα τα αμιγώς εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη. Παράλληλα, θα επιτρέπεται και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού παρακολουθήσει η κυβέρνηση τα στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονες και ακούσει την εισήγησή τους.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 7Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο για να επεξεργαστεί τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης

«Τον νέο ανελκυστήρα αλλά και τις διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη φροντίδα προκειμένου να καταστήσουν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους», όπως ειπε , εγκαινίασε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητστακης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Υπογράμμισε ότι στον πυρήνα του υπό διαβούλευση εθνικού σχεδίου για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που αποτελεί προσωπική του δέσμευση, βρίσκεται η έννοια της προσβασιμότητας σε όλους και παντού.

Την ανάγκη «να άρουμε τους αποκλεισμούς από την Υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την εργασία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία στη Βούλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει να παλέψουμε για να εξαλειφθούν οι διακρίσεις και μετέφερε στα παιδιά ένα «μήνυμα δύναμης», όπως είπε, το μήνυμα ότι δίνουν έναν δύσκολο αγώνα.

Σήμερα στη δίνη της πανδημίας, δηλώνουμε παρόντες, στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ζωή με υγεία, ισότητα και αξιοπρέπεια έγραψε στο τουιτερ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φωφη Γεννηματα.

Να στηριχθούν από το δημόσιο σύστημα υγείας οι χρόνια πάσχοντες, που έχουν εξοβελιστεί από αυτό, με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία αποκλειστικά κορονοιού ζήτησε από την κυβέρνηση ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο σεβασμός στο δικαίωμα για πρόσβαση και ποιότητα ζωής, κατακτάται μόνο με πράξεις. Για κάθε ράμπα, για κάθε έργο που έχει αυτόν τον στόχο, κάνουμε ένα βήμα για την Αθήνα που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους της. Για μία Αθήνα που σταματά να ανέχεται τις εξαιρέσεις» τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για την κακή ποιότητα του αέρα λόγω των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δώρο Χριστουγέννων δύο ταχυτήτων θα λάβουν φέτος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργοδότες, θα καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί με βάση τον ονομαστικό μισθό του εργαζόμενου, έως τις 21 Δεκεμβρίου. Το κράτος, από την πλευρά του, θα συμβάλλει κατ΄ αναλογία για το χρονικό διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας, με πεδίο υπολογισμού την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Εν τω μεταξύ, για τις αρχές του 2021 μετατίθεται η πληρωμή των αυξημένων συντάξεων, σε δικαιούχους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και οι συντάξεις τους θα υπολογιστούν με αυξημένους συντελεστές αναπλήρωσης.

Πρωταθλήτρια στην αύξηση των φορολογικών εσόδων αναδεικνύεται η Ελλάδα την δεκαετία 2009-2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ την τελευταία δεκαετία , τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις 35 χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ. Μεγαλύτερη πηγή εσόδων αποδείχθηκε η φορολογία στα αγαθά και υπηρεσίες. Ακολούθησαν οι Σλοβακία και Ιαπωνία, με άνοδο άνω του 5%.

Αποκλειστικά μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων. Οι δικαιούχοι επιδότησης, θα υποβάλουν τη δήλωση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Περισσότερα και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας .

Την ίδια ώρα, δραματική μείωση της απασχόλησης και συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων, προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), στο ειδικό δελτίο οικονομικών εξελίξεων που έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Όπως επισημαίνουν, ο αριθμός των ανέργων (770.000 ή 16,8%) που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο- αν και υψηλός -δεν αποδίδει την πραγματική κατάσταση της αγοράς εργασίας, η οποία είναι δυσμενέστερη.

Νέα πρότυπη δομή φιλοξενίας δημιουργείται στη Λέσβο. Ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος έχει το ρεπορτάζ…

Η ΕΕ αποχαιρετά «έναν μεγάλο Ευρωπαίο», τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν που έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 94 ετών απο επιπλοκές του κορονοιου. Ομιλία στην μνημη του μεγαλου ηγετη από τον Εμανουελ Μακρόν απόψε στις 21:00 . :«Αφοσιωμένος πολιτικός με δυναμισμό και όραμα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γαλλική Προεδρία. Η Γερμανία χάνει «έναν φίλο», δηλώνει η Άγκελα Μέρκελ.

Και ο καιρός. Νέα επιδείνωση του από σήμερα με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους, λόγω νέου βαρομετρικού χαμηλού από τα δυτικά, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου. Έντονες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο και πλημμύρες στη Ζάκυνθο. Απο το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά επηρεάζοντας Πελοπόννησο και Κρήτη. Βροχές και καταιγίδες αύριο στην Αττική, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμοί Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα