back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης προς δήμαρχο Πατρέων: Τηρείστε αυστηρά τα μέτρα ενόψει και της εορτής του Αγίου Ανδρέα

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

 

Το ενδεχόμενο η Πάτρα να γίνει… Θεσσαλονίκη, με έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού  λόγω της εορτής του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης, στις 30 Νοεμβρίου, ανησυχεί κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους . Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στελιος Πέτσας  κάλεσε  χθες  τους Πατρινούς να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ενόψει του Αγίου Ανδρέα.

Η Αχαΐα είναι μία από τις επτά περιοχές της χώρες, που εμφανίζουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοιού σε σχέση με τον πληθυσμό τους και όπου συνεπώς το επιδημιολογικό φορτίο αποτελεί πηγή ανησυχίας.

“Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται” τόνισε ο κ. Πέτσας.

“Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης” πρόσθεσε και κατέληξε: “Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.

Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας.”

 

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα