back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Online συναυλίες σε αρχαιoλογικούς χώρους της Αττικής από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της τρέχουσας, εξάμηνης, Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσιάζει με τους διαπρεπείς μουσικούς της, διάσημα έργα μουσικής δωματίου, σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους της Αττικής.

Οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις έχουν ως απώτερο σκοπό να αναδείξουν ιστορικά και πολιτιστικά σημεία και πανανθρώπινα σύμβολα του τόπου μας, πανευρωπαϊκά, μέσα από μια σειρά 8 μικρής διάρκειας συναυλιών διαφόρων μουσικών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα εκτείνονται από το αμιγώς κλασικό ρεπερτόριο, έως την κινηματογραφική μουσική, τη τζαζ, αλλά και την έντεχνη ελληνική σκηνή.

Οι εικόνες αυτές αναμένεται να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντας τις παναθρώπινες, διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας, οι οποίες και παραμένουν η βάση για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, διανύοντας το δεύτερο και πιο δυνατό κύμα της πανδημίας, ευελπιστούμε οι συναυλίες αυτές να προσφέρουν στο κοινό μια νότα αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης.

Συντονιστείτε, λοιπόν, κάθε Πέμπτη, στις 8 μ.μ. το βράδυ στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και γίνετε κοινωνοί αυτής της μουσικής, ψηφιακής, εμπειρίας από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

 

Οι συναυλίες θα προβάλλονται δωρεάν και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου 2020.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα