back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στο Βερολίνο όπου όχημα έπεσε στα κάγκελα της Γερμανικής Καγκελαρίας, χωρίς να έχουν σημειωθεί τραυματισμοί σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί. Η Αγκελα Μερκελ βρισκόταν εντός του κτιρίου καθώς επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια τηλεδιάσκεψη των πρωθυπουργών των γερμανικών κρατιδίων κατά την οποία επρόκειτο να συζητήσουν την επέκταση του lockdown και περαιτέρω βήματα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιθανότατα πρόκειται για επίθεση με πολιτικά κίνητρα, αφού τo αυτοκίνητο φέρει συνθήματα γραμμένα με λευκή μπογιά που αναφέρουν: «Καταδικάσατε παιδιά και ηλικιωμένους. Δολοφόνοι. Σταματήστε την πολιτική της παγκοσμιοποίησης».

Την προσεχή εβδομάδα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Σε μισή ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή στη σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται απόψε για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και των ανέργων. Θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Κλιμακωτά θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων, από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα, όταν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει τη σταδιακή άρση του lockdown», σημείωσε στον ΑΝΤΕΝΑ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η χώρα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Ξεκαθάρισε πως περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν και μετά τις 6 του ερχόμενου μήνα.

Για τον πιο δύσκολο σε κατάρτιση προϋπολογισμό της τελευταίας δεκαετίας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή. Προσδιορίζοντας ως βασικό στόχο του προϋπολογισμού, «την υπέρβαση της κρίσης με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια», τόνισε ότι με το νέο προϋπολογισμό τίθενται οι βάσεις για ταχύτατη ανάκαμψη και διατηρήσιμη, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση. «Είναι ένας προϋπολογισμός,ρεαλιστικός,μεταρρυθμιστικός, ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος», ανέφερε ο υπουργός.

Αφού χαρακτήρισε έωλη την κριτική της αντιπολίτευσης « για συνεχείς αναθεωρήσεις και αλλαγές προβλέψεων σε σχέση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού»,ο κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι η αντιπολίτευση είναι εκτός πραγματικότητας και όσα λέει είναι δείγμα άγνοιας και καιροσκοπισμού. «Τα πράγματα είναι δύσκολα για κάποιους μήνες, όχι όμως για να αποτελούν αντικείμενο κινδυνολογίας,όπως κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση που ποντάρει στην καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τα περί επιβολής πρόσθετης φορολογίας, λέγοντας ότι όπως το 2020, έτσι και το 2021,δεν θα υπάρχει ούτε ένας νέος φόρος.

Μήνυμα ότι υπάρχει επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ έστειλε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας, στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την εξέλιξη των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Η πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαιο με έξι εταιρείες προσθέτοντας ότι «οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου».

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το στρατιωτικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών περιστατικών COVID-19 διατίθενται στο Υπουργείο Υγείας 35 απλές κλίνες νοσηλείας και 18 κλίνες ΜΕΘ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στα 401, 424 και 251 Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση κλινών – ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

Εν τω μεταξύ ανέβηκαν στους 565 οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ, γεγονός που αυξάνει και την ανησυχία για το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας. Τριψήφιος αριθμός νεκρών και χθες καθως κατέληξαν 101ένας συμπολίτες μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 1.815. Στα 2.135 τα νέα κρούσματα. Από αυτά τα 607 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 401 στην Αττική. 93 τα κρούσματα στη Μαγνησία. Rapid tests θα διεξαχθούν σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη εντοπίστηκε μετά από έφοδο της Αστυνομίας σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης. Συνελήφθησαν 19 άτομα που βρέθηκαν στους χώρους της λέσχης. Οι αστυνομικοί επέβαλαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ σε καθέναν από τους συλληφθέντες, ενώ στη μισθώτρια του διαμερίσματος επιβλήθηκε πρόστιμο 3000 ευρώ.

Πρωταρχική ανάγκη το άνοιγμα των σχολείων, καθώς παιδιά και γονείς ταλαιπωρούνται με την τηλεκπαίδευση, δήλωσε στην τηλεόραση του Open ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος. Όπως επεσήμανε, το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα ο ιός να είναι παντού. “Θα παραμείνουν δυστυχώς σε υψηλούς αριθμούς για αρκετό καιρό οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί», εκτίμησε ο καθηγητής.

Τις στρατηγικές κατευθύνσεις του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παρουσιάζει η κυβέρνηση. Στο μεταξύ, με ομοβροντία πυρών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον αν. υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, να δηλώνει αισιόδοξος ότι μετά από διάστημα 6 μηνών, μπορούμε να βγούμε από την κρίση αρκεί να επιδείξουμε σύνεση και σωφροσύνη, ξεκίνησε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021. Την ανησυχία του για την πορεία των δημόσιων εσόδων το 2021 και τη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου , οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό, στον Ευαγγελισμό , όπως αναφέρει νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

24ωρη κινητοποίηση των συνδικάτων αύριο σε μορφή Γενικής απεργίας, κατά στην εφαρμοζόμενη υγειονομική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός και ΤΡΑΜ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων αύριο στις 8 το πρωί ενώ στις 12 προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες και δικαστικοί υπάλληλοι.

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η σημερινή και στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο περίπου τέσσερις χιλιάδες οχτακόσιες εβδομήντα δύο γυναίκες κατήγγειλαν πως έπεσαν θύματα βίας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στην Πρώτη Ετήσια Έκθεση της αναφέρει ότι μόνο την περίοδο του πρώτου lockdown, την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου 2020, στα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου δομών απευθύνθηκαν 549 γυναίκες. «Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καλεί σε επαγρύπνηση και δράση» τονίζει η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στο facebook.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου – όπως αναφέρει – να σταματήσει το φαινόμενο της νομοθέτησης από διάφορα Υπουργεία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη της αυτοδιοίκησης.

ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 15 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα