back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Ο πιο δύσκολος σε κατάρτιση προϋπολογισμός την τελευταία 10ετία

Διαβάστε επίσης

Για τον πιο δύσκολο σε κατάρτιση προϋπολογισμό της τελευταίας δεκαετίας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Προσδιορίζοντας ως βασικό στόχο του προϋπολογισμού, «την υπέρβαση της κρίσης με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια»,τόνισε ότι με το νέο προϋπολογισμό τίθενται οι βάσεις για ταχύτατη ανάκαμψη και διατηρήσιμη, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση. «Είναι ένας προϋπολογισμός,ρεαλιστικός,μεταρρυθμιστικός, ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος», ανέφερε ο υπουργός.

Αφού χαρακτήρισε έωλη την κριτική της αντιπολίτευσης « για συνεχείς αναθεωρήσεις και αλλαγές προβλέψεων σε σχέση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού»,ο κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι η αντιπολίτευση είναι εκτός πραγματικότητας και όσα λέει είναι δείγμα άγνοιας και καιροσκοπισμού. «Τα πράγματα είναι δύσκολα για κάποιους μήνες, όχι όμως για να αποτελούν αντικείμενο κινδυνολογίας,όπως κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση που ποντάρει στην καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τα περί επιβολής πρόσθετης φορολογίας, λέγοντας ότι όπως το 2020, έτσι και το 2021,δεν θα υπάρχει ούτε ένας νέος φόρος. «Με μειωμένα έσοδα λόγω μείωσης των φορολογικών εσόδων,το υπουργείο Οικονομικών, έχει πάρει στην πλάτη του την ελληνική κοινωνία καταβάλλοντας μισθούς και συντάξεις και θα συνεχίσει να το πράττει για όσο χρειαστεί, λειτουργώντας με σύνεση, σωφροσύνη και διορατικότητα και μη ακολουθώντας τις ανεύθυνες και λαϊκιστικές προτροπές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα μας είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδα»,παρατήρησε ο υπουργός.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος στις κατηγορίες των επαγγελματιών που έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα τα περισσότερα χρήματα στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολής, είπε ότι το μεγαλύτερο ποσό έχει πάει στις καφετέριες και ακολουθούν τα ταξί, τα εστιατόρια,οι ψησταριές,οι δικηγόροι,οι λογιστές, τα κομμωτήρια και μια σειρά άλλων κλάδων.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα