back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Aσφυξία στο ΕΣΥ, παρά τις τάσεις σταθεροποίησης και τη μικρή πτώση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Στο 86% η πληρότητα των ΜΕΘ πανελλαδικά, στο 99% στη Θεσσαλονίκη. Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών που εκτοξεύθηκαν στους 549 – 84 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 1.714 από την αρχή της πανδημίας. Πρωτιά και πάλι του νομού Θεσσαλονίκης στα 1.388 νέα κρούσματα, με 300 συνολικά, έναντι 252 που εντοπίστηκαν στην Αττική. Ανησυχία για τη νέα εστία κορονοϊού σε ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Θεσσαλονίκη – εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό 60 ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι και αρκετοί νοσηλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί και μόλις 10 χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

“Ανεδαφική αυτή τη στιγμή η συζήτηση για άρση του lockdown”, δήλωσε στο ΜEGA ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλικας. Όπως είπε, “πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το σύστημα Υγείας”. “Το σύστημα Υγείας αντέχει. Κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει αβοήθητος. Δεν υπάρχει διαλογή ασθενών, ούτε «επιθετικά» εξιτήρια”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο υφυπουργός άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ΕΣΥ.

Στους 170 πανελλαδικά οι ιδιώτες γιατροί που ζήτησαν να συνδράμουν το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, ζητώντας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι μόνον 8 ιδιώτες γιατροί έχουν εκδηλώσει τέτοια πρόθεση. Σημειώνεται ότι την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην υπηρεσία του ΕΣΥ εξέφρασαν και οι βουλευτές Λάρισας της ΝΔ και του ΚΚΕ, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Λαμπρούλης. Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη άλλες 200 κλίνες παρέχονται στο ΕΣΥ από τον όμιλο Euromedica, ανεβάζοντας τις κλίνες που προσφέρει σε 410 συνολικά.

Γιορτές χωρίς οικογενειακές συγκεντρώσεις προκρίνει για φέτος ο ΠΟΥ. Επαφές με τους Άγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, προκειμένου να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός συντονισμός για τον χειρισμό της πανδημίας την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχει πρόθεση στην Ιταλία, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, να επιμηκυνθεί το ωράριο των καταστημάτων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Κόντε θα απευθύνει σύσταση στους Ιταλούς πολίτες ζητώντας τους μέγιστο αριθμό 6 συνδαιτημόνων στο γιορτινό τους τραπέζι. Στην Ισπανία, σε καραντίνα ο βασιλιάς Φελίπε, μετά την επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το πάρτι γενεθλίων του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Συλλόγου.

“Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει επενδυτικός προορισμός χαμηλού κόστους”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τελικού κειμένου της έκθεσης της “Επιτροπής Πισσαρίδη” για την Ανάπτυξη της Οικονομίας. Κεντρικός στόχος κατά την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση είναι η αύξηση του κατά κεφαλήν πραγματικού εισοδήματος.

Έντονες οι αντιδράσεις για την εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου, Φαήλου Κρανιδιώτη, για έρευνα σχετικά με την παρουσία τριών πολιτικών αρχηγών, των κ.κ. Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη, στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου. “Η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων”, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ. “Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση, καμιά εισαγγελική παρέμβαση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση”, τονίζει το ΚΚΕ. “Αχρείαστη και υπερβολική” χαρακτήρισε την εισαγγελική παρέμβαση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου. “Κάθε θεσμός κινείται με βάση τις δικές του αρμοδιότητες”, η απάντηση του υπ. Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία, λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Νέα ένταση μεταξύ Τουρκίας – ΕΕ. Η Άγκυρα επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στους πρεσβευτές της Ιταλίας και της ΕΕ, καθώς και τον επιτετραμμένο της Γερμανίας, για την απόπειρα νηοψίας από γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό φορτηγό πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα της Λιβύης. Το τουρκικό πλοίο θεωρήθηκε ύποπτο για παραβίαση του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη. Νωρίτερα, η Γερμανία είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι εμπόδισε τις γερμανικές δυνάμεις που μετέχουν στην ευρωπαϊκή αποστολή Irini να ελέγξουν το πλοίο, ενώ η Άγκυρα από την πλευρά της υποστήριξε ότι η έρευνα αυτή παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο, γιατί δεν είχε προηγηθεί η άδεια από την Τουρκία για να διενεργηθεί ο έλεγχος.

Ακινητοποιούνται την ερχόμενη Πέμπτη, 26 του μήνα, Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο πλαίσιο της Γενικής Πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις Εφορείες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολεοδομίες και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε τους αξιωματούχους που θα στελεχώσουν καίριες θέσεις στην κυβέρνησή του και στον Λευκό Οίκο, επιβεβαιώνοντας ότι ο Άντονι Μπλίνκεν θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εκπρόσωπος για το Κλίμα ορίστηκε ο πρώην ΥΠΕΞ της διακυβέρνησης Ομπάμα, Τζον Κέρι, ο οποίος θα αναλάβει να υλοποιήσει τη δέσμευση Μπάιντεν για επιστροφή της Ουάσινγκτον στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Στη Τζάνετ Γέλεν, την πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών.

…Πάντως, η ομοσπονδιακή υπηρεσία στην οποία επαφίεται να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στις ΗΠΑ, δεν έχει ακόμη εγκρίνει την παράδοση στον Τζο Μπάιντεν και σκοπεύει να ενημερώσει το Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα, με το Κογκρέσο να ζητεί ενημέρωση σήμερα κιόλας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Ο ΟΦΗ κέρδισε με 4-1 εκτός έδρας τον Βόλο, στην αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Καιρός:\

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, σήμερα, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – άνεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Λίγες νεφώσεις στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, έως 7 μποφόρ το απόγευμα στα ανατολικά του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 17 βαθμοί Κελσίου – 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα