back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι θα δούμε σήμερα; 16-11-2020

Διαβάστε επίσης

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, εν μέσω πανδημίας, έγινε ψηφιακό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι επιλογών για παιδιά και εφήβους από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η διαδραστική εφαρμογή ενσωματώνεται σε φορητές συσκευές και είναι εύκολη στη χρήση της. Ο παίκτης παίρνει το ρόλο της Αντιγόνης και ξεκινά την περιπλάνησή του σε έναν τρισδιάστατο χώρο σε πραγματικό χρόνο. Η ιστορία ξεκινά. Μαζί και το παιχνίδι.

Συνεχίζουμε με θεατρική παράσταση. Το θέατρο Σταθμός φέρνει στο σπίτι μας, χωρίς καμία επιβάρυνση, την παράσταση «Μάρτυρες των Αθηνών» σε κείμενο & σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων στη πιο δύσκολη στιγμή της πόλης τους: στην Αθήνα της Κατοχής. Η παράσταση θα μεταδοθεί απόψε στις 20.30 μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας Αττικής στο Youtube.

Κλείνουμε με το αφιέρωμα στην ιστορική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που παρουσιάζει διαδικτυακά το Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης «το Μυρμήγκι» με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η παράσταση, την μουσική της οποίας έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος, παίχτηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 από το θίασο Καρέζη – Καζάκου στο θερινό θέατρο «Αθήναιον», ενώ η χώρα βρισκόταν κάτω από το δικτατορικό καθεστώς των συνταγματαρχών. Δείτε το αφιέρωμα μέσω facebook στη σελίδα του «Μυρμηγκιού», στις 8 το βράδυ.

Ήταν οι προτάσεις της ημέρας από την Μαρία Βασιλοπούλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα