back to top
24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Γιώργος Νούνεσης: Πολύ σκληρός ο ανταγωνισμός για το ευρωπαϊκό βραβείο “Προώθησης επιχειρηματικότητας 2020”

Διαβάστε επίσης

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του Δημόκριτου στις 16 Νοεμβρίου για το Ευρωπαϊκό Βραβείο “Προώθησης επιχειρηματικότητας 2020” μίλησε στον Γιώργο Αποστολίδη ο Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Γιώργος Νούνεσης

“Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός για το βραβείο. Το συγκεκριμένο βραβείο έρχεται να αναγνωρίσει τις πολύ σημαντικές μας προσπάθειές, να υποστηρίξει και να προωθήσει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα . Τα τελευταία χρόνια έχουμε δουλέψει συστηματικά στην κατεύθυνση και την πρόοδο των εργαστήριων, την οποία και την αξιοποιούμε φέρνοντάς την, στην κοινωνία. Έχουμε δομές που υποστηρίζουν την καινοτόμα επιχειρηματικότητα και μας δίνουν τη δυνατότητα και τα νομικά πλαίσια, ώστε να κάνουμε μεγάλες συμφωνίες και μεγάλα συμβόλαια και με διεθνείς εταιρίες που μας επιτρέπουν συν ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και δημιουργία νέων εταιρειών που ξεκινούν δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας” ανέφερε ο κ. Νούνεσης στην εκπομπή “Μία ημέρα στην Αθήνα” (10/11/20)

Ψηφικός κόμβος

Ένα από τα ιδιαίτερα εργαλεία που έχει ο Δημόκριτος για την επιχειρηματικότητα είναι το τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος που είναι μέσα μέσα στις υποδομές του Δημόκριτου. Στεγάζονται 45 εταιρείες στο χώρο της καινοτομίας. Εταιρείες που συνεργάζονται με τις ερευνητικές ομάδες του Δημοκρίτου και αυτό δημιουργεί ιδέες, ανάπτυξη και προοπτικές. Ένα άλλο εργαλείο που διαθέτουμε είναι το ahead, ένας ψηφιακός κόμβος , χρησιμοποιεί τις υποδομές για να βοηθήσει ελληνικές εταιρείες να μετασχηματιστούν ψηφιακά. Η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων μαζί με το ελληνικό δημόσιο αναγνώρισαν τη δουλειά στο Δημόκριτο και ξεκίνησε φέτος μία μεγάλη επένδυση, ανακαίνισης και επέκτασής των κτηριακών υποδομών του κέντρου. Θα χτιστούν νέα κτήρια και κάποια θα ανακαινιστούν. Ιστορική χρηματοδότηση για εμάς . Θα γίνουμε ένα κάμπους με πολύ υψηλή τεχνολογία”

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα