back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πως μπορούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους της «Σχεδίας», που αποσύρθηκαν από τους δρόμους

Διαβάστε επίσης

Η «Σχεδία» αναστέλλει, προσωρινά, την κυκλοφορία της και μας προσκαλεί, σε αυτή τη δύσκολη, για όλους, συγκυρία, να μην αφήσουμε τους ανθρώπους του ελληνικού περιοδικού δρόμου μόνους τους απέναντι σε αυτή τη νέα κρίση.

«Να αγαπάς και να αγωνίζεσαι»

«Πώς «αυτοαπομονώνεται» και προφυλάσσεται από τον κορονοϊό ένας άστεγος;» αναρωτιούνται οι υπεύθυνοι του περιοδικού Σχεδία και παίρνουν τα μέτρα τους, όπως έκαναν και στον πρώτο εγκλεισμό τον Μάρτιο. Επανενεργοποιούν την καμπάνια «Να αγαπάς και να αγωνίζεσαι» ένα σχέδιο υποστήριξης, που εστιάζει σε τέσσερις τομείς δράσεων.

Ταχυδρομική σχεδία

Παρέχουν τη δυνατότητα αγοράς του τεύχους Νοεμβρίου και την ταχυδρομική αποστολή του για τους αναγνώστες που το έχασαν ακριβώς επειδή έχουν (και οι ίδιοι και οι πωλητές) πάψει να κυκλοφορούν στην πόλη.
Σε αυτή την περίπτωση, όπως συμβαίνει και με την πώληση στο δρόμο, από κάθε πώληση, το 62,50% (2,50€ συνολικά, εκ των οποίων τα 1,52€ καθαρά) θα αποτελεί απευθείας έσοδο για τους πωλητές του περιοδικού (μείον το 50% των ταχυδρομικών τελών). Στην ιστοσελίδα www.shedia.gr υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα.
Για συνδρομή πατήστε εδώ 

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου, από το εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου 2020

Κουπόνια τροφίμων

Συγκεντρώνουν κουπόνια τροφίμων,προσφορές αλυσίδων  σούπερ μάρκετ, τα οποία θα διανεμηθούν ακριβοδίκαια σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δίκτυο πωλητών της «σχεδίας».

Επικοινωνία

Οι περισσότεροι πωλητές έχουν καρτοτηλέφωνα. Στις συζητήσεις μαζί τους, μεταξύ άλλων, καταγράφουμε τις εταιρείες τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί ο καθένας, ώστε να αναζητήσουμε χρόνο/μονάδες για τα κινητά τους. Η τηλεφωνική έστω επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο, με το συνάνθρωπο, είναι το ελάχιστο ώστε κανείς να μη νιώθει μόνος, αόρατος.

Κλήσεις Συντροφικότητας

Οι υπευθυνοι της Σχεδίας προσκάλουν όσους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να υπάρχει μια τηλεφωνική επικοινωνία με  τους πωλητές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν  «να πούμε δυο λόγια, τι κάνουν, τι κάνουμε, τις ανάγκες, τα νέα μας, μια καλημέρα, πώς είναι η μέρα του κ. Χρήστου, που ζει σε ένα διαμερισματάκι, χωρίς ρεύμα στο Νέο Κόσμο; Για κάποιους, η σημερινή συνθήκη είναι «αυτοαπομόνωση». Για κάποιους άλλους, όμως, είναι αποκλεισμός (και δεν αναφερόμαστε καν στους ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο και βιώνουν αυτή την ασύλληπτη πρόκληση). Οι περισσότεροι πωλητές της «σχεδίας» βιώνουν έναν πολύ μοναχικό βίο».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα