back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δ. Αναγνωστόπουλος στον Αθήνα 9.84: «Θα αντέξουν οι ψηφιακές υποδομές την υπερφόρτωση στην καραντίνα»

Διαβάστε επίσης

Βέβαιος ότι οι ψηφιακές υποδομές της χώρας θα αντέξουν την υπερφόρτωση και θα ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που θα προκύψουν στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εμφανίστηκε ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση.

Χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα για τη χώρα» την εξ αποστάσεως ψηφιακή λειτουργία, επισημαίνοντας ότι «μπορέσαμε να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο, σε μια εποχή που ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι. Ως Υπουργείο, αλλά και ως Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δώσαμε τη δυνατότητα εξ αποστάσεως ασφαλούς λειτουργίας και σύνδεσης στους εργαζόμενους, προκειμένου να κάνουν από το σπίτι τις δουλειές του γραφείου.»

Παράλληλα ο κ Αναγνωστόπουλος έκανε λόγο για «νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες θα ξεκινήσουν να παρέχονται μέσα στο 2021».

Αναφέρθηκε επίσης στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2 λέγοντας ότι «θα πάει σε μεγαλύτερες ταχύτητες, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα σχολεία και τα κτίρια του Δημοσίου, όπως και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα».

Σε ότι αφορά στο θέμα των Δικτύων 5ης Γενιάς ανέφερε πως «ήδη διεξάγονται διαγωνισμοί και το 2021 θα υπάρχουν και στη χώρα μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα