back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Πενσυλβάνια θα “κρίνει” τον νικητή στις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Όπως φαίνεται να διαμορφώνονται τα τελευταία αποτελέσματα, η πολιτεία της Πενσυλβάνια θα είναι το “κλειδί’ που θα “ανοίξει” την πόρτα του Λευκού Οίκου στον επόμενο Πρόεδρο.

Στην πολιτεία αυτή το ποσοστό ενσωμάτωσης ψήφων είναι ακόμη χαμηλό, στο 64% και κάθε πρόβλεψη θα ήταν πολύ επισφαλής.  Προς το παρόν πάντως την πολιτεία την κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στις άλλες πολιτείες-κλειδιά για το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ, τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν, με τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει τη Βόρεια Καρολίνα, τη Τζόρτζια και το Μίσιγκαν, ενώ ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν κερδίζει το Ουισκόνσιν και τη Νεβάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, oι Δημοκρατικοί δίνουν μάχη για να έχουν το πάνω χέρι και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.

Στη Γερουσία, το κόμμα που θα έχει την πλειοψηφία, θα πρέπει να κατακτήσει τον «μαγικό» αριθμό των 51 εδρών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να κατακτά 47 έδρες, ισοψηφώντας με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Σε σχέση με το 2016, το κόμμα του Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει μία έδρα, ενώ το κόμμα του Τραμπ χάνει μία.

Στη Boυλή των Αντιπροσώπων, το κόμμα που έχει την πλειοψηφία, διαθέτει 218 έδρες.

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να αποσπά 188 έδρες, έχοντας απολέσει τέσσερις σε σχέση με το 2016 ενώ το κόμμα των Ρεπουμπλικανών 181 έδρες, δηλαδή έχει κερδίσει τέσσερις.

Εν τω μεταξύ, ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για την ξεκάθαρη νίκη, όπως τη χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο Twitter, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τη νίκη του πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίσθηκε σήμερα πως νίκησε τον δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν ενώ εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί σε μια κούρσα για τον Λευκό Οίκο, η οποία εξελίσσεται στήθος με στήθος και δεν θα έχει κριθεί έως ότου μια χούφτα πολιτείες ολοκληρώσουν την καταμέτρηση των ψήφων μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες.

«Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι ο αμερικανικός λαός εξέλεξε τους @realDonaldTrump (Ντόναλντ Τραμπ) @Mike_Pence (Μάικ Πενς) για #4ακόμαχρόνια», δήλωσε ο ηγέτης της Σλοβενίας, που είναι η πατρίδα της πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ.

«Όσο περισσότερες οι καθυστερήσεις και άρνηση των γεγονότων από τα #MSM (κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης), τόσο μεγαλύτερος ο τελικός θρίαμβος για τον #POTUS (πρόεδρο των ΗΠΑ)», έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιάνσα, ένας δεξιός πολιτικός που είχε εκφράσει τη στήριξή του προς τον Τραμπ ενόψει των εκλογών. «Συγχαρητήρια @GOP (ρεπουμπλικανικό κόμμα) για ισχυρά αποτελέσματα σε όλες τις ΗΠΑ».

 

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα