back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με την παραζάλη για την έκβαση των Αμερικανικών εκλογών να συνεχίζεται με συνεχείς ανατροπές, η εκτίναξη των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με μηχανική υποστήριξη στη χώρα, φέρνουν πιο κοντά νέα αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοιού.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων, κατά πληροφορίες, εισηγείται στον Πρωθυπουργό ολικό απαγορευτικό στην Αττική ή και πανεθνικό, σε μια ύστατη προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει περιορισμό μετακινήσεων από νομό σε νομό και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ.

Καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, δεν αποκλείεται ακόμα και ολικό lockdown στη χώρα και μάλιστα με άμεση ισχύ ενδεχομένως από την ερχόμενη Παρασκευή.

Αύριο, το μεσημέρι αναμένονται ανακοινώσεις από τον κ Μητσοτάκη παρουσία καιτου καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά το συναγερμό για τα επιδημιολογικά στοιχεία και ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ έχει αγγίξει το 70%.

… «Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, η Ευρώπη κλήθηκε να βρει λύσεις γιατη διαχείρισημιας άνευ προηγουμένου, φονικής υγειονομικής κρίση, χωρίς υπονόμευση των θεμελιωδών ελευθεριών μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, στην Σύνοδο των ΥΠΕΞ του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Αθήνα.

…”Η Μόσχα είναι ανοιχτή στη συνεργασία στον τομέα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρότι γνωρίζει ότι ο επιτυχίες της Ρωσίας στον τομέα αυτό δεν είναι σε όλους αρεστές”, ανέφερε στο μήνυμά του προς τη Σύνοδο ο Ρώσος ΥΠΕΞ.Οκ. Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η Ρωσία έχει ήδη εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο, το Sputnik-V και αναπτύσσει άλλα δύο.

…”Δραματική” χαρακτήρισε την κατάσταση στα δημόσια της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπανικολάου, επικρίνοντας την κυβέρνηση για «εγκληματικές ευθύνες» και «αδράνεια στην προετοιμασία του ΕΣΥ».

Στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας στις επιχειρήσεις του πολιτισμού σκοπεύει μεταξύ άλλων τροπολογία του υπ Εργασίας για την παράταση της οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμενων από τον κορονοϊό επιχειρήσεων, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή. Για θέατρα, μουσικές σκηνές, χοροθέατρα και συναυλιακούς χώρους, η τροπολογία προβλέπει, για το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου, επιδότηση 10 ευρώ ανά εισιτήριο και έως το 40% των θέσεων ανά παράσταση, ενώ για τους κινηματογράφους η επιδότηση, την ίδια χρονική περίοδο, είναι 4 ευρώ, για κάθε προβολή και θα αφορά κατά μέγιστο αριθμό το 20% των θέσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι, είτε είναι επιχειρήσεις είτε φυσικά πρόσωπα, υποχρεούνται να διατηρήσουν όλες τις θέσεις εργασίας ενώ εντός τριών ετών οφείλουν να επιστρέψουν το 20% της επιδότησης υπό την μορφή κοινωνικού εισιτηρίου στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

…Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή σε καθηγήτρια στο ΕΠΑΛ Υμηττού, η οποία συνελήφθη μετά από καταγγελίες μαθητών και γονέων ότι δεν φορούσε μάσκα στη διάρκεια του μαθήματος.

…Αναβαθμίζονται με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, υποδομές και νέο μοντέλο λειτουργίας τα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας.

…Στις ΗΠΑ, εκλογικό θρίλερ διαρκείας με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, να προηγείται, μέχρι στιγμής, στους εκλέκτορες, με 238 έναντι 213 του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο απομένει να ενσωματωθούν κρίσιμες Πολιτείες, όπως η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκανκαι το Ουισκόνσιν. Αναταραχή μετά την ανακοίνωση Τραμπ ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να τερματιστεί η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων. Σε ετοιμότητα δηλώνει η νομική ομάδα του Μπάιντεν.

…Ευρωπαικό μήνυμα για τη νέα Navtex της Τουρκίας, που δέσμευσε περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες του Barbaros.”Οι τελευταίες ανακοινώσεις για Navtex καιη συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, που επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, είναι βαθιά λυπηρή. Και δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις, αντί να συμβάλλει σε μόνιμες λύσεις”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Πέτερ Στάνο.

…Σε διάλογο για την από κοινού διαμόρφωση συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας στα δικαστήρια, σύμφωνα και με τις επιταγές των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αφορμή τη διακοπή συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων της χώρας και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, που εξήγγειλε για την Παρασκευή η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΚΑΙΡΟΣ

Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, αύριο, στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 20 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα