back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μ. Παγώνη στον Αθήνα 9.84: “Τώρα ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας για τα νοσοκομεία”

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για ενίσχυση του προσωπικού των νοσοκομείων απηύθυνε -μέσω του Αθήνα 9.84- η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, προκειμένου, όπως είπε, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα νοσοκομεία σε αυτό το δύσκολο αγώνα που θα δώσουν από εδώ και πέρα.

Όπως υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη «Τώρα ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας για τα Νοσοκομεία. Δεν έρχονται ασθενείς μόνο με covid αλλά και ασθενείς με no-covid που χρειάζονται να εξυπηρετηθούν. Οι γιατροί στην Αττική αποφασίσαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε προς το παρόν στα τακτικά χειρουργεία και ενημερώσαμε ότι θα τα κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο έτσι» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτές τις δύσκολες μέρες χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία. Στα νοσοκομεία ο κόσμος που έρχεται φοράει και τη μάσκα του και κρατάει και τις αποστάσεις” τόνισε.

Αναφορικά με τις κλίνες στις ΜΕΘ, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι στην Αθήνα υπάρχουν ορισμένες κενές κλίνες. «Το πρόβλημα το μεγάλο είναι στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Για τα 50 κρεβάτια που έγιναν δωρεά από τη Βουλή, ζητήσαμε σταδιακά να έρθει και το εξειδικευμένο προσωπικό, να αναλάβει για να λειτουργήσουν και αυτές οι κλίνες. Με εξειδικευμένο προσωπικό και όχι με προσωπικό από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο» είπε και πρόσθεσε ότι μετά τις κρίσεις και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας πρέπει να παρουσιαστούν 1.100 άτομα, νοσηλευτές και γιατροί, ενώ η ΕΙΝΑΠ ζήτησε τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα νοσοκομεία σε αυτή τη φάση.

«Έχουμε 6000 κενές οργανικές θέσεις και ζητήσαμε να γίνουν γρηγορότερα οι διαδικασίες» κατέληξε η κ. Παγώνη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα