back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Yπέρ της δίκαιης διανομής στις χώρες της ΕΕ του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μόλις είναι διαθέσιμο, συμφωνησαν οι ηγετες της ΕΕ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των 27 ηγετών για τον κορονοϊό.

Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός, που θα διαρκέσουν ένα μήνα, όπως προανήγγειλε ο ίδιος, τονίζοντας ότι στόχος παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι το κλείσιμο της εστίασης πριν από τα μεσάνυχτα, που θα φέρει πιο νωρίς και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Τοπικά lockdown από τις 6 το πρωί σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, που περνούν στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4.

Στο πορτοκαλί επίπεδο 3 ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας και Ημαθίας, ενώ στο επίπεδο 2 η Μεσσηνία και η Αρκαδία.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1211 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 335 στην Αττική και τα 275 στη Θεσσαλονίκη. 114 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν άλλοι 12 θάνατοι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 615.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες και τις μαζικές συναθροίσεις πολιτών.

Αντίστροφη μέτρηση για το γενικό lockdown στη Γαλλία, που θα τεθεί σε ισχύ από απόψε.

Ρολά κατεβάζουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, καθώς και οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που δέχονται κοινό, ενώ θα λειτουργούν και τα σχολεία.

Για τις μετακινήσεις τους, οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους έγγραφο που να αναφέρει το λόγο. Υποχρεωτική θα είναι η τηλεργασία, εκτός από τις περιπτώσεις που είναι τεχνικά αδύνατο.

Τα σύνορα της Γαλλίας θα κλείσουν για τρίτες χώρες.

Χθες, οι αρχές ανακοίνωσαν σχεδόν 50.000 νέα κρούσματα και 235 νεκρούς. Στην Ισπανία 173 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα νέα κρούσματα, ξεπέρασαν τις 23 χιλιαδες 500.

Η νέα καραντίνα θα φέρει πτώση της οικονομικής δραστηριότητας κατά περίπου 15%, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ.

Περίπου 10 δισεκατομμύρια θα στοιχίσει η έκτακτη οικονομική βοήθεια των επιχειρήσεων που θα πληγούν από το “μερικό lockdown” στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών της χώρας. Στα πρότυπα της Γερμανίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Αυστρίας που θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις το Σαββατοκύριακο.

Απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη εντείνει τους φόβους για επιστροφή των περιοριστικών μέτρων.

Αν όλα πάνε καλά, οι πρώτες δόσεις ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για τον κορονοϊό θα είναι πιθανότατα διαθέσιμες στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, εκτίμησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ Άνθονι Φάουτσι.

Η ΕΕ καταδικάζει «τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική, που είναι εντελώς απαράδεκτες» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών των κρατών-μελών. Όπως ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ, η ΕΕ προσέφερε την ευκαιρία θετικής ατζέντας στην Τουρκία «όμως η Τουρκία δεν επέλεξε αυτό το μονοπάτι».

Την ενίσχυση των μέτρων προστασίας σε όλη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Παγκόσμιο σοκ για την επίθεση από φανατικό ισλαμιστή χθες στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας. Ο δραστης μουσουλμάνος 21ενός ετών φωνάζοντας «Αλλαχ Ακμπάρ» σκότωσε τρία άτομα εκ των οποίων τα δυο τα αποκεφαλισε ενω τραυμάτισε άλλους 6 ανθρωπους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, πρόκειται για Τυνήσιο παράτυπο μετανάστη, που έφτασε στη Γαλλία από τη Λαμπεντούζα στις αρχές Οκτωβρίου.

Την επίθεση καταδίκασαν τα μέλη του Ευρωπαικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και οι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν. Η Ευρώπη δεν θα υποχωρήσει στον θρησκευτικό φανατισμό, το μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπουλου

Με τα χρώματα της Γαλλίας φωταγώγησε ο δήμος Αθηναίων το σιντριβάνι της Ομόνοιας.

“Η πόλη που γέννησε την Δημοκρατία στέκεται στο πλευρό της χώρας που της έδωσε το σύγχρονο ευρωπαϊκό της πρόσημο” έγραψε στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ πριν από λίγο στην Ισπανία για το Γιουρόπα Λιγκ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά
ζωντανο χανιας

Και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού ανιχνεύθηκε στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, όπως ανακοίνωσε η «πράσινη» ΚΑΕ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα