back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Σάμο. Νεκρά είναι δύο παιδιά, 15 και 17 ετών, μαθητές Λυκείου, που καταπλακώθηκαν από ετοιμόρροπο τοίχο στο Βαθύ, ενώ επέστρεφαν από το σχολείο τους, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ.

Στο νησί μεταβαίνει C-130 για να μεταφέρει στην Αθήνα και στο Παίδων Αγλαία Κυριακού 14χρονο, ο οποίος φέρει ανοιχτά κατάγματα. Με το ίδιο αεροσκάφος θα μεταφερθει στο ΚΑΤ μία 63χρονη, που αντιμετωπίζει κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας. Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου.

Θρηνεί και η Τουρκία.

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί στη Σμύρνη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό – 419 οι τραυματίες, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι σε πολυώροφα κτίρια που κατέρρευσαν.

Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη.

“Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους” δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα επικοινώνησε με τον Ταγίπ Ερντογάν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Ανάλογο μήνυμα και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των παιδιών και τη συμπαράστασή του σε όλο το νησί.

«Όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε μεταξύ τους να χωρίσουν, γιατί βιώνουν τα ίδια βάσανα» ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ η ΚΝΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωσή τους την αμέριστη συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους λαούς.

Στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το μηχανισμό του δήμου για να παράσχει βοήθεια αν απαιτηθεί στους πληγέντες της Σάμου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που εξελίσσεται.

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και προς τον δήμαρχο της Σμύρνης, ενώ νωρίτερα με ανάρτησή του στο fb ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι “οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς”.

Σοβαρές οι υλικές ζημιές στη Σάμο. Έπεσαν προσόψεις κτιρίων, δημιουργήθηκαν ρήγματα σε δρόμους, σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
Στο Καρλόβασι κατέρρευσε τμήμα του ναού της Αγίας Άννας, ενός από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων.

Να μείνουν σε ασφαλή σημεία και μακριά από τη θάλασσα συνέστησε στους κατοίκους του νησιού ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στη Σάμο εκτάκτως οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του ΕΚΑΒ, αλλά και πολιτικοί μηχανικοί για την καταγραφή των ζημιών και τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια. Στη Χίο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Την ετοιμότητα της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στις περιοχές που χτυπήθηκαν από το σεισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Τη συμπαράστασή του εκφράζει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στους σεισμόπληκτους της Σμύρνης και της Σάμου.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοιού στη χώρα μας. Έφτασαν σήμερα τα 1690. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανήλθαν σε 128, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι κατέληξαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 620.

Αύριο το πρωί το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοιού.

Η Ευρώπη ξεπέρασε πριν από λίγο τα 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, και αποτελεί την τρίτη πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο, μετά τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Οι νεκροί πλησιάζουν τις 275.000, αριθμός μεγαλύτερος από τα θύματα στις ΗΠΑ.

Αποκλεισμό της ΧΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ζητά η δημοτική αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα οι συνδυασμοί Ανοιχτή Πόλη, ΑΘήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, στη συνεδρίαση του Σώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Είναι πλέον αδιανόητο να τοποθετείται η Χρυσή Αυγή ως παράταξη, πρέπει πλέον να δούμε τους όρους λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου” ανέφερε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η παράταξη ζήτησε και την προστασία της α’ κατοικίας από πλειστηριασμό για χρέη στον Δήμο Αθηναίων.

ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικοί εξουδετέρωσαν άνδρα ο οποίος τους απειλούσε με δύο μαχαίρια στο κέντρο του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική – μέγιστη θερμοκρασία 21 βαθμοί Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα