back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός: Στους 608 οι νεκροί – Έκκληση Κικίλια στις ευπαθείς ομάδες

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται καθημερινά η λίστα των θυμάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στην χώρα μας. Τις τελευταίες ώρες κατέληξαν ακόμη τρεις ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 608.

Πρόκειται για έναν 58χρονο, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, εναν 88χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και έναν 75χρονο που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Εν τω μεταξύ, μετά τον χθεσινό αρνητικό αριθμό των 1.547 νέων λοιμώξεων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στην δημόσια τηλεόραση απηύθυνε έκκληση στους μεγαλύτερους σε ηλικία και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα να προσέχουν πολύ περισσότερο, “είναι επιβεβλημένο να αυτοπροστατευθούμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υγείας, αναγνώρισε την κούραση που οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα και στην συνεχιζόμενη πανδημία και υπογράμμισε ότι, η Πολιτεία και οι επιστήμονες παίρνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, ωστόσο η επιπολαιότητα κάποιων λίγων βάζει πλέον σε κίνδυνο την υγεία των πολλών. Όπως ανέφερε, πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους ειδικούς σε περιόδους κρίσης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο, ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, τόνισε ότι θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί μέτρα νωρίτερα. «Και πριν από το καλοκαίρι λέγαμε ότι θα έχουμε έξαρση. Δεν μπορούσε όμως να προβλεφθεί η έκταση αυτής της έξαρσης, η οποία μας βρήκε με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Πριν καν μπούμε στα κρύα, έχουμε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, γι’ αυτό υπάρχει επιθετική αύξηση των κρουσμάτων και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» σημείωσε.

«Δυστυχώς, ο ιός μεταδίδεται εξαιρετικά γρήγορα και γίνεται όλο και πιο μεταδοτικός κι όλα αυτά έχουν επιταχύνει την εξέλιξη του επιδημικού κύματος» πρόσθεσε ο κ. Τσακρής, ενώ αναφερόμενος σε ενδεχόμενο γενικού lockdown, επεσήμανε ότι έχει συνέπειες στην οικονομία, γι’ αυτό η λογική που επικρατεί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι αφού ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα