back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σοκ στη Γαλλία. Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση με μαχαίρι κοντά ή μέσα στον Καθεδρικό Ναό της Νίκαιας. Γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ακόμα 2 νεκρούς και και πολλούς τραυματίες. Σε τρομοκρατική επίθεση αποδίδει το γεγονός ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί. Όπως είπε, ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, επαναλάμβανε τη φράση “Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος”. Στη Νίκαια μεταβαίνει ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Στο μεταξύ, νέο περιστατικό πριν από λίγο στην Αβινιόν, όπου η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε άτομο που απειλούσε περαστικούς με μαχαίρι ενώ φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στους 608 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν άλλοι 3 ασθενείς. Σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα, το οποίο περιλαμβάνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, θα ανακοινώσει αύριο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε ο ίδιος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, μετά και το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ με τα 1.547 κρούσματα, εκ των οποίων τα 419 στην Αττική. Επίσης, ανακοίνωσε ότι σε lockdown περνούν οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης, κάτι που σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην του λιανεμπορίου και των σχολείων. Επανελαβε, πάντως, ότι “στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown”. Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε, τέλος, λόγο για “απαράδεκτη συστηματική στοχοποίηση τις τελευταίες μέρες” του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, από τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης. Σε lockdown από σήμερα οι νομοί Ιωαννίνων και Σερρών. Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν η Νάξος και η Ροδόπη, περνώντας από το “κίτρινο” στο “πορτοκαλί”.

“Βουτιά” στο ΧΑ, στο -4,39%, λόγω των φόβων των επενδυτών για ένα γενικευμένο lockdown.

Συναγερμός στο ογκολογικό νοσοκομείο ”Άγιος Σάββας” μετά τον εντοπισμό 15 γιατρών θετικών στον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, θετικοί βρέθηκαν και 4 ασθενείς, καθώς και μια τουλάχιστον εργαζόμενη. Να μπει σε καραντίνα το νοσοκομείο ζητούν οι εργαζόμενοι, που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο “μέτωπο” του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

“Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, το ΕΣΥ, το οποίο ενισχύουμε συνέχεια, δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες, προειδοποιεί μέσω ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εκτιμώντας ωστόσο ότι εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν από όλους, τότε θα τα καταφέρουμε.

Η ανησυχητική κατάσταση στην Ευρώπη και οι τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας επί τάπητος, το απόγευμα, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης.
Γενικό lockdown, τουλάχιστον έως την 1η Δεκεμβρίου, από αύριο στη Γαλλία. Μερικό lockdown στη Γερμανία από τη Δευτέρα έως το τέλος Νοεμβρίου.

“Χαμένο” το 2020 για την ακτοπλοΐα. Οι εταιρείες προετοιμάζονται για τη νέα χρονιά και με την ελπίδα πως η ανάκαμψη θα έρθει το 2022.

Αναστέλλεται για 6 μήνες η καταβολή του ΦΠΑ Οκτωβρίου από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” λόγω πανδημίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η εκπρόθεσμη δήλωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που φέρνει 6 μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας και τη λειτουργία των συνδικάτων, επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει αναπροσαρμογή του χρόνου έναρξης και λήξης του 8ώρου με συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη, καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, ψηφιοποιημένο μητρώο για τα συνδικάτα και κήρυξη απεργιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Παρατείνεται έως την ερχόμενη Δευτέρα η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής για δικαιούχους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Περίπου στα 11 δισ. ευρώ, θα διαμορφωθεί η συνολική στήριξη στην πραγματική οικονομία, μέσα σε διάστημα 9 μηνών, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Aναβλήθηκε το άνοιγμα αύριο στην Τουρκία της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τελετή στην οποία θα παρίστατο και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Δύσκολες αναμετρήσεις απόψε για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική του Europa League. H Ένωση υποδέχεται στις 8 παρά 5 την αγγλική Λέστερ στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν στις 10:00 εκτός έδρας την ισπανική Γρανάδα.

Καιρός: Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και σήμερα στην Αττική, με βελτίωση το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα