back to top
18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σε μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα κάλεσε ο Ερντογάν

Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση Ερντογάν  κατά Μακρόν. Να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα κάλεσε τους Τούρκους ο Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των Εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όπως στη Γαλλία μερικοί λένε μην αγοράζετε τις τουρκικές μάρκες, απευθύνομαι από εδώ στο έθνος μου: κυρίως μην προσέχετε τις γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με με τη μεταχείριση των Εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό». «Μια εκστρατεία λιντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των Εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων», υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Ερντογάν.

Υπενθιμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το Σάββατο ο Μακρόν είχε πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους και πως «χρειάζεται ψυχοθεραπεία».

Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι η 10η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών στην Τουρκία και η έβδομη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών της Τουρκίας, σύμφωνα με το Στατιστικό Ινστιτούτο της Τουρκίας.

Αδειάζουν τα ράφια από γαλλικά προϊόντα

Ήδη το Σάββατο, γαλλικά προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια των σουπερμάρκετ ως απάντηση στα σχόλια του Γάλλου προέδρου Μακρόν.

https://twitter.com/Umama86/status/1320715694816702465

Ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ του Κατάρ, η almira, ανακοίνωσε την αφαίρεση γαλλικών προϊόντων.

https://twitter.com/inamullah_umar/status/1320373663875596293

Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον επικεφαλής της μεγαλύτερης εργοδοτικής ένωσης της Γαλλίας Medef. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό», είπε ο Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ και κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να θέσουν τις αρχές τους πριν από το επιχειρείν.

«Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, οι μουσουλμάνοι πολίτες δεν διώκονται, χτίζουν ελεύθερα τα τεμένη τους και ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά καθήκοντά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουσαουί, πρόεδρος του Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας της Γαλλίας (CFCM).

Η ΕΕ θα σκεφτεί πώς θα δράσει εάν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες τόνισε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, ερωτηθείς για τη στάση της Άγκυρας μετά και τις τελευταίες επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Τις προκλητικές τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου καταδικάζει και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. «Αυτές οι ύβρεις δείχνουν ξανά ότι η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Αυστριακός καγκελάριος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την «πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τη Γαλλία».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν κάλεσε το Facebook να απαγορεύσει το ισλαμοφοβικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, προειδοποιώντας για μια αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων, μερικές ώρες αφότου κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο ότι «επιτέθηκε στο Ισλάμ».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα