back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με 158 όχι έναντι 133 ναι η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή την συζήτηση του νέου πτωχευτικού κώδικα. Όχι ψήφισε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Την πρόταση υπερψήφισαν οι 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Απείχαν οι εννέα βουλευτές του ΜΕΡΑ25.

790 νέα κρούσματα covid19 ανακοινώθηκαν χθες, τα 227 εντοπίστηκαν στην Αττική, και τα 181 στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 574εις οι νεκροί στη χώρα. 84εις είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Συνεχείς οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ το Σαββατοκύριακο για την τήρηση των νέων μέτρων. Εκατοντάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις μεγάλων προστίμων σε καφέ και κέντρα διασκέδασης που δεν τήρησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και παρέμεναν ανοιχτά και μετά τις 12μιση τη νύχτα.

Πολύ υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις Σέρρες ενώ 13 θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο γηροκομείο «Κωστοπούλεια Στέγη», από αυτούς οι 7 επτά είναι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι, δυο εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης υψηλό και το επιδημιολογικό φορτίο στα Ιωάννινα και τη Λάρισα. Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε Έβρο και Ροδόπη.

Εξαιτίας της πανδημίας η Θεσσαλονίκη σήμερα θα γιορτάσει τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο χωρίς την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία, στην οποία επρόκειτο να παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Περισσότεροι από 42,45 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από το νέο κορονοϊό παγκοσμίως, ενώ 1.146.763 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

“Έχουμε πάρα πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας”, προειδοποίησε για μία ακόμη φορά σε δραματικούς τόνους η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. Ζήτησε πειθαρχία, και εισηγήθηκε να μην πραγματοποιηθούν μεγάλες διοργανώσεις τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο – ούτε καν σε εξωτερικό χώρο.

Έκκληση για παγκόσμια αλληλεγγύη στη διανομή κάθε εμβολίου, που θα παραχθεί στο μέλλον κατά του νέου κορονοϊού, με φόντο την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη, απηύθυνε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex, καθώς και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ιδιαίτερης βαρύτητας θεωρείται η σημερινή επίσκεψη εργασίας του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Στις 1200 το μεσημέρι, ο κ Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα παραχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα, κοινή συνέντευξη τύπου. Στις πέντε το απόγευμα ο Επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός, από τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πολύ σημαντική στην διπλωματική σκακιέρα θεωρείται και η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι. Στις έξι το απόγευμα αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα έχει συζητήσεις με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια.

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ‘’σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της Κύπρου και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου’’. Το μετάλλιο θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις οχτώ παρά τέταρτο το βράδυ στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη. Νωρίτερα στις 19.00, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γαλλίας Τουρκίας, με το Παρίσι να έχει ήδη ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα, μετά τις απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι ‘’ο Γάλλος Πρόεδρος χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους’’.

Αυστηρή σύσταση προς τον Τούρκο Πρόεδρο να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση απηύθυνε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέ Μπορέλ.

Την ίδια ώρα, όλοι οι θεσμικοί αξιωματούχοι της ΕΕ με δηλώσεις και αναρτήσεις τους στα μέσα μαζικής δικτύωσης καταδίκασαν τις απαράδεκτα προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

“Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Mακρόν και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη. Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό, έγραψε μεταξύ άλλων στον επίσημο λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εννέα ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το κέντρο μελετών του πανεπιστημίου της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες είχαν ήδη ψηφίσει 59 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Οι Χιλιανοί ψήφισαν μαζικά χθες στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έναν χρόνο αφότου ξέσπασε κοινωνικός ξεσηκωμός διαστάσεων άνευ προηγουμένου εναντίον των ανισοτήτων.

Με το 50% των ψήφων καταμετρημένο, σχεδόν το 78% των πολιτών τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος, κληρονομιάς της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ.

Επιχείρηση καθαρισμού Στην πλατεία Κανάρη, στην ΚυΨέλη θα πραγματοποιήσουν σε μισή ώρα συνεργεία
του Δήμου Αθηναίων.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου…… 14 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα