back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Σε αχαρτογράφητα νερά εισέρχονται οι διπλωματικές σχέσεις Γαλλίας Τουρκίας, μετά την απόφαση του Μεγάρου των Ηλυσίων να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα. Την ένταση μεταξύ των δύο χωρών πυροδότησε ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε δημόσια ομιλία του δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν ‘’χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ’’ Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία Μακρόν να φωτιστούν τα κυβερνητικά κτίρια με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που έγιναν αιτία να αποκεφαλιστεί στο Παρίσι ο καθηγητής ιστορίας, Σαμιέλ Πατί. Σε πολύ αυστηρούς τόνους η ανακοίνωση της Γαλλικής διπλωματίας. Χαρακτηρίζει απαράδεκτες και προσβλητικές τις δηλώσεις Ερντογάν και αξιώνει αλλαγή της πορείας της επικίνδυνης πολιτικής του.. ‘’Οι αξιώσεις έχουν τεθεί.. Ο Ερντογάν έχει δύο μήνες να απαντήσει.. Στο τέλος του έτους θα ληφθούν μέτρα’’ τονίζεται στη σχετική γραπτή ανακοίνωση του Ελιζέ.. ,

Στην εσωτερική επικαιρότητα

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την πανδημία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 935 νέα κρούσματα στη χώρα, από αυτά τα 228 στην Αττική και τα 217 στη Θεσσαλονίκη. Στους 564 ανέρχονται οι νεκροί.. 91 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Πολύ αυξημένο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο, στην Κοζάνη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, και τη Λάρισα. Ανησυχητική κρίνεται η διασπορά του ιού στις Σέρρες. Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος της σύσκεψης που θα έχουν αύριο, στο διοικητήριο των Σερρών, ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον αντιπεριφεριάρχη και του δημάρχους της περιοχής.

Στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊου..

Από τις 12 και μισή μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαίρεση ιατρικούς λόγους. Όσοι εργάζονται τη νύχτα θα πρέπει να φέρουν ειδικό έγγραφο από τον εργοδότη και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη.

== ==

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια, επί της πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα με αφορμή αναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την πρόταση μομφής”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης έθεσε μείζον ζήτημα – καθώς όπως υποστήριξε – ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντιβαίνει τον πυρήνα της εθνικής στρατηγικής, όταν χαρακτηρίζει εθνικισμό την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια. Το λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιώργος Γεραπετρίτης: ‘’ Δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακαλέσουμε. Προφανώς δεν αντιληφθήκατε τι ελέχθη”, είπε και ξεκαθάρισε ότι ουδείς αμφισβητεί το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει οποτεδήποτε την αιγιαλίτιδα ζώνη’’ Στη συζήτηση παρενέβει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μιλώντας από το Προεδρείο της Ολομέλειας επιχείρησε να στηρίξει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Για αντιθεσμική παρέμβαση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, ο οποίος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «δεν μπορείτε να έρχεστε τώρα δημαγωγικά και λαϊκιστικά να ζητάτε την επέκταση στα 12 μίλια μόνο και μόνο για να διασωθείτε! Δεν διασώζεστε με τέτοια φτηνά τερτίπια”.

==

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε σήμερα το πρωί, πρόωρα, στη Φλόριντα, προτού συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, με τη συμμετοχή του σε τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κερδίσει το χαμένο έδαφος έναντι του Τζο Μπάιντεν και θα επαναλάβει την 3η Νοεμβρίου τη νίκη του 2016.

Επιστρέφει από αύριο η χειμερινή ώρα. Στις 4 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, και να δείξουν τρεις.

Στην αθλητική επικαιρότητα.. Για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Παναθηναϊκός – Βόλος: 1-0 στο 74′

Και ο καιρός αύριο στην Αττική…

Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα