back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Από αύριο στις έξι το πρωί σε ισχύ η χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας 12.30 το βράδυ με πέντε το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινο συναγερμό ανάμεσα σε αυτές και η Αττική και η Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοιού.

«Μέχρι τη νίκη της επιστήμης εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε την ασπίδα της ευθύνης», σημείωσε χθες στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται. Χαρακτήρισε το δεύτερο κύμα σφοδρότερο το οποίο διαπερνά περιφέρειες, πόλεις, ακόμη και συνοικίες.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία σε δημόσιο σύστημα Υγείας, σχολεία, χώρους δουλειάς και ΜΜΜ», κάλεσε την κυβέρνηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

882 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 290 στην Αττική, τα 188 στη Θεσσαλονίκη και 65 στις Σέρρες. Καταγράφηκαν 15 θάνατοι με τους νεκρούς να φτάνουν τους 549. Την ίδια ώρα, 90 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Συναγερμός σήμανε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, μετά από πιστοποιημένο κρούσμα κορονοϊού σε αξιωματικό εκφωνητή της Β΄ αλλαγής. Σε τεστ για την COVID-19 υποβλήθηκε το σύνολο του προσωπικού που εργαζόταν μαζί του. Παράλληλα λήφθηκαν όλα τα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία του νευραλγικού τομέα αστυνόμευσης του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Η Eυρώπη σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ξεπέρασε τα 8.000.000 κρούσματα και τους 256.000 θανάτους από την Covid-19.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας κάνει προετοιμασίες για την έναρξη εμβολιασμών κατά του νέου κορονοϊού πριν από το τέλος της χρονιάς, γράφει στο σημερινό της φύλλο η Bild.

Ολική έγκριση για τη χρήση του αντιϊκού φαρμάκου remdesivir έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

“Βαριές” οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία, με εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη στο β’ τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με τη Eurostat, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στο 11,6% του ΑΕΠ από 2,5% στο α’ τρίμηνο, ενώ το χρέος εκτοξεύθηκε στο 95,1% του ΑΕΠ. Πρωταθλήτρια και πάλι στο δημόσιο χρέος η χώρα μας, με 187,4% του ΑΕΠ.

Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο πρωχευτικό κώδικα. Η συζήτηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Δεν θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας στα μουλωχτά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΙΝΑΛ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε στην κυβέρνηση ούτε σε υπουργό της, τόνισε η Φωφη Γεννηματα.

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπ. Οικονομικών, συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ» η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Με τον πτωχευτικό νόμο η ολιγαρχία θα λεηλατήσει μικρομεσαίους και εργαζόμενους», αναφέρει ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.

Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται πλέον τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μετά τη δικαστική απόφαση να μην δώσει αναστολή έκτισης ποινής σε κανέναν από όσους ανήκουν στο διευθυντήριο. Άφαντος εξακολουθεί να είναι ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες των αρχών σε τρία σπίτια του. Σύμφωνα με το δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη δεν πρόκειται να εμφανιστεί αυτοβούλως και να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές. Ασύλληπτος και ο Γιάννης Λαγός που είναι ευρωβουλευτής. Μέχρι στιγμής στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν επέκρινε με σφοδρότητα τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ τους για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού.

«Κάποιος που είναι υπεύθυνος για τόσους νεκρούς δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν, κατηγορώντας τον Tραμπ πως συνεχίζει «πάντα να μην έχει σχέδιο» για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. «Θα βάλω τέλος σε αυτό», πρόσθεσε και προειδοποίησε πως η χώρα οδεύει σε «μαύρο χειμώνα».

Ο Τραμπ, του απάντησε πως η κυβέρνησή του δίνει «σθεναρή μάχη» με την πανδημία και επέρριψε την ευθύνη για την πανδημία του κορωνοϊού αποκλειστικά στην Κίνα.

Ο στρατός των ΗΠΑ εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα εναντίον ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκοτώθηκαν 14 τζιχαντιστές, ανάμεσά τους πέντε ξένοι και έξι ηγετικά στελέχη.

Καιρός:

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα