back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματίζει την κυβέρνηση η αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορονοιού στη χώρα μας, καθώς σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 667 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 250 είναι στην Αττική. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 528.

Νωρίτερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, από τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, το λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέα.

Έκκληση προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς και των Ιωαννίνων να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς τα τελευταία 24ωρα το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές είναι αυξημένο, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αύριο θα μεταβεί στην Καστοριά και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Για την Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως η κατάσταση παραμένει «κρίσιμα σταθερή».

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, καθώς σε σύνολο 58 εργαζομένων εντοπίστηκαν 18 κρούσματα. Σε αυξημένη επιφυλακή τίθενται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εν όψει της αναμενόμενης εισόδου της περιοχής στο Επίπεδο 3.

Σε lockdown τίθεται εκ νέου από αύριο και για 6 βδομάδες η Ιρλανδία, η οποία γίνεται το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που υιοθετούνται και πάλι οι αυστηρότεροι περιορισμοί. Σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού μπαίνει από την Παρασκευή το Μάντσεστερ. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απαγορεύονται οι κοινωνικές συναθροίσεις, τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους και προβλέπεται λουκέτο σε παμπ και εστιατόρια. Στην Ισπανία καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξετάζει η κυβέρνηση Σαντσεθ. Η Βουλγαρία καθιστά από αύριο υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα σημείωσε νέο ρεκόρ.

Το ζήτημα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία επαναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος με επιστολές προς τους ομολόγους του της Γερμανίας της Ισπανίας και της Ιταλίας, ζητά την αναστολή των εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού προς την γείτονα. Ζητείται, επίσης, από τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ.

Για “μπαταριές στον αέρα” και “επικοινωνιακό πυροτέχνημα εσωτερικής κατανάλωσης”, κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ και Φώφη Γεννηματά. “Τα “αιτήματα” της ελληνικής κυβέρνησης δεν ακυρώνουν τις στρατηγικές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και τα παζάρια που γίνονται για πολλά ζητήματα”, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Tην ίδια ώρα, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί καθώς το πρωί το Oruc Reis βρέθηκε εντός των 12 ν.μ. από το Καστελόριζο. «Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και των συνομιλιών» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ήρθαν Ελλάδα και Αλβανία, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα.

Ψηφίζεται την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία που κατέθεσε απόψε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και με την οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε όλα τα εισοδήματα πλην συντάξεων και μισθών του δημοσίου. Με την ίδια τροπολογία νομοθετείται σειρά ρυθμίσεων για τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αύριο στις 11 το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά τη σημερινή διακοπή της συνεδρίασης καθώς η Πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, έθεσε θέματα μείζονος σημασίας για την αξιοπιστία και την αμεροληψία της Εισαγγελέως. Όπως ανέφερε η κ. Λεπενιώτη, η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, κάνοντας τις προτάσεις της για τις αναστολές, δεν αναφέρθηκε στην ύπαρξη ποινικών μητρώων για σοβαρές πράξεις για τους 11 καταδικασθέντες, ενώ παρέλειψε να αναφερθεί και στην παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό. Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος κάλεσε την εισαγγελέα, να συμπληρώσει την πρόταση της, τοποθετούμενη εκ νέου.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ θα εντατικοποιηθούν δήλωσε ο γαλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί. Ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της φιλο-παλαιστινιακής κολεκτίβας Σεΐχ Γιασίν, που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν «άμεσα εμπλεκόμενη» στην δολοφονική επίθεση. Πρόσθεσε ότι αντίστοιχες αποφάσεις εναντίον οργανώσεων, ομάδων ατόμων, θα ληφθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες».

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. – 17 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα