back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες Γάλλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Σαμιέλ Πατί, του καθηγητή ιστορίας που αποκεφαλίστηκε στο όνομα του Αλλάχ, επειδή στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ από την έκδοση του Charlie Hebdo . Νεκρός από πυρά αστυνομικών είναι ο 18χρονος τσετσενικής καταγωγής δράστης, 11 άτομα κρατούνται από τις αρχές ως πιθανοί συνεργοί στο αποτρόπαιο έγκλημα. Αργότερα σήμερα ο πρόεδρος Μακρόν θα έχει συνάντηση για θέματα εθνικής ασφαλείας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, ανακοίνωσε η προεδρία.

Για παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια – με σαφώς πολιτικά κίνητρα – που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα – αντιθέτως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών σε αυστηρή ανακοίνωσή του αναφορικά με την απόφαση της Άγκυρας να διευρύνει τις περιοχής έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Για αβάσιμη ανακοίνωση που απέχει πολύ από το δίκαιο και την ανθρώπινη διάσταση κάνει λόγο η Άγκυρα. Και συμπληρώνει στο γνωστό προκλητικό ύφος ‘’Η μόνη χώρα με επιχειρησιακές δυνατότητες να παρέμβει σε οποιοδήποτε περιστατικό στην περιοχή, που μπορεί να ενέχει κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή είναι η Τουρκία’’

‘’Η Τουρκία κινείται με βάση τους στόχους της κι όχι προς εκεί που τη σπρώχνουν οι άλλοι’’ δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να είναι παρούσα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Ιράκ, τη Λιβύη, τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει με τη στρατηγική της τήρησης των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με οποιονδήποτε τρόπο έστειλε μιλώντας στο ΘΕΜΑ fm, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο μέτωπο του κορωνοϊου, και εν αναμονή των επίσημων στοιχείων του ΕΟΔΥ, στους 507 ανήλθαν οι νεκροί της πναδημίας, καθώς τις τελευταίες ώρες άλλοι επτά ασθενείς covid-19 έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Στους 12 ανήλθαν οι ηλικιωμένοι από το Γηροκομείο Γλυφάδας, που νοσηλεύονται με covid-19. Δύο εργαζόμενοι στην ίδια δομή έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Δύο εργαζόμενοι στην Βουλή ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορωνοϊο. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση σε rapid test υποβλήθηκαν 13 εργαζόμενοι που υπέδειξε η ιχνηλάτηση. Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Αθλητές συλλόγων διαφόρων αθλημάτων που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο είναι οι 14 μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που βρέθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες θετικοί στον κορωνοϊό.

Συνωστισμός και παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας χθες τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη στα αυτοσχέδια πάρτι που διοργάνωσαν νέοι στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς και φοιτητές στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου. Κάλεσμα στους φοιτητές να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις», απηύθυνε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Αύριο το πρωί οι προτάσεις της Εισαγγελέως, σχετικά με τις αναστολές ή μη των ποινών των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Έκλεισαν οι ‘’κάλπες’’ για το δεύτερο γύρο των ‘’εκλογών’’ στα κατεχόμενα της Κύπρου, με μονομάχους τον Μουσταφά Ακιτζί και τον Ερσίν Τατάρ.

Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να εφαρμόζετε αυστηρά η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων παρήγγειλε με εγκύκλιο της η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή. Ζητά παράλληλα από τους συναδέλφους της να κινητοποιούν τις αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη των δραστών, όπου διαπιστώνονται περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Πέντε άντρες, 43 έως 50 ετών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε αρχαιολογικό χώρο στην Πέλλα και κατηγορούνται για αρχαιοκαπηλεία. Μετά από έρευνα στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν νομίσματα και κοσμήματα από τη ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο αλλά και ναρκωτικά χάπια.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις εσωτερικών πτήσεων σήμερα και αύριο, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www. athina984.gr

Στην περιοχή του Νέου Κόσμου επιχείρησαν σήμερα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης -πλέον- Κυριακής της Καθαριότητας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όπως έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, “Όλος ο μηχανισμός μας, κάθε μέρα σε όλη την Αθήνα και κάθε εβδομάδα με μία μεγάλη επιχείρηση σε μία περιοχή και τις γειτονιές της”.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: 2 – 2

Σε λίγο: Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης και στις 8.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Και ο καιρός αύριο στην Αττική….

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις έως έξι μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα