back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωπη με το νέο ισχυρότερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται η Ευρώπη. Νέους υγειονομικούς και κοινωνικούς περιορισμούς επιβάλλουν η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις των χωρών της γηραιάς ηπείρου. Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία και Ρωσία κατέγραψαν τις μισές από τις νέες μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Με 6500 νέα κρούσματα και 116 θανάτους τις τελευταίες ημέρες, η Βαρσοβία δρομολογεί τη δημιουργία νοσοκομείων εκστρατείας.

Στην Τσεχία διακόπτονται οι μη επείγουσες ιατρικές πράξεις προκειμένου να ελευθερωθούν κλίνες covid-19.

H Σλοβακία ανακοίνωσε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα για την εξέταση όλων των κατοίκων άνω των 10 ετών με rapit test .

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ εξετάζει η κυβέρνηση Κόντε στην Ιταλία.

Ρολά από τις 11 το βράδυ κατεβάζουν μπαρ και εστιατόρια στην Γερμανία. Από την ίδια ώρα έχει επιβληθεί απαγόρευση διάθεσης αλκοόλ από όλα τα σημεία πώλησης ..

Νέο πακέτο περιοριστικών θέτει σε ισχύ από αύριο η Κύπρος, που κατέγραψε σήμερα αρνητικό ρεκόρ, με 202 νέα κρούσματα κορωνοϊου.

Στους 500 έφθασε ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας, καθώς ακόμη 10 συνάνθρωποί μας έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη με τον κορωνοϊό. 83 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας. 482 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά τα 207 στην Αττική και τα 78 στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από την Κοζάνη που παραμένει σε καθεστώτος lock down, υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται σε Ιωάννινα, Καστοριά, Πέλλα, Λάρισα, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Στα 14 ανήλθαν τα θετικά κρούσματα κορωνοϊου στο γηροκομείο της Γλυφάδας.

‘’ Οσο τηρούμε τα μέτρα, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε’’ επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σαμοθράκη, τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στον Έβρο. Με αφορμή την κατασκευή του νέου τμήματος του φράχτη, στην ελληνοτουρκική μεθόριο, μήκους 26 χιλιομέτρων, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η ακριτική Ελλάδα και ειδικά τα ακριτικά νησιά είναι υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης.

‘’Πόση επικοινωνία ξοδεύετε για να μην βλέπουμε; Ο σημερινός Έβρος δεν ισοφαρίζει τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής. Η Τουρκία εκτραχύνεται και ο κ Μητσοτάκης δίνει ραντεβού το Δεκέμβριο’’ σχολίασε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακινησία.

Η Τουρκία αποτελεί τον κοινό παρονομαστή όλων των προβλημάτων στην περιοχή τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους χαρακτήρισε σπασμωδικές τις αντιδράσεις της Άγκυρας, σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του Νίκου Δένδια σε Αρμενία και Ιράκ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την αταλάντευτη -όπως την χαρακτήρισε – απόφαση της Άγκυρας να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Μιλώντας από το γεωτρύπανο Φατίχ στην Μαύρη Θάλασσα, χαρακτήρισε την ΕΕ όμηρο της Αθήνας’’ … ‘’Τα διπλά μέτρα και σταθμά που εφαρμόζει εναντίον της χώρας μας αγνοώντας όλες της αξίες της έχουν μειώσει την αξιοπιστία της, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος και συμπλήρωσε .. ‘’εάν η ΕΕ δεν υιοθετήσει μια δίκαιη στάση, αυτή θα είναι η επίσημη ανακοίνωση ότι ήρθε το τέλος της’’!!!!

‘’Ο αγώνας για την εξάλειψη της φτώχεια είναι Μαραθώνιος. Η δουλειά που κάνει ο Δήμος Αθηναίων για την στήριξη των συνανθρώπων μας, δεν αποτυπώνεται μόνο σε αριθμούς, αλλά μετριέται από κάθε οικογένεια που παίρνει μια ανάσα με την βοήθεια των υπηρεσιών μας. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να γίνει η Αθήνα ανθρώπινη πόλη. Για να μην μείνει ποτέ, κανένας μόνος’’ τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τη σημερινή διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση στην Μικροκώμη του Δήμου Βόλβης. Σε εξέλιξη η φωτιά σε απομακρυσμένο σημείο στην περιοχή Κοίλιος, στα βόρεια του νησιού.

Στην αθλητική επικαιρότητα… Για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας Ολυμπιακός – Ατρόμητος: 2-0 στο 78΄΄

Άρης – Απόλλων Σμύρνης: 1 – 0 τελικό

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 1 τελικό

Και ο καιρός…

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα