back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αναλυτική παρουσίαση των εργασιών κατασκευής του φράχτη στις Φέρες έγινε νωρίτερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ο κύριος Μητσοτάκης, στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Σαμοθράκη.

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές μετά την εμφάνιση πέντε κρουσμάτων κορονοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα. Οι πέντε ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γλυφάδας, Δημήτρη Ακρίβο, η μετάδοση του ιού έγινε από υπάλληλο του γηροκομείου που βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές της εβδομάδας. Έγιναν αμέσως τεστ και στους 35 φιλοξενούμενους της μονάδας και όλα ήταν αρνητικά. Η επιβεβαίωση των πέντε κρουσμάτων έγινε κατά το τρίτο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν χθες το βράδυ.

Στην Κοζάνη, όπου από χθες εφαρμόζεται τοπικό lockdown, μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ακολούθως θα βρεθεί στα Ιωάννινα, όπου, όπως τόνισε, η κατάσταση επίσης είναι “εξαιρετικά κρίσιμη”. Στο μεταξύ αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα μας. Εξ αυτών τα 227 στην Αττική.

Η Τσεχία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη σε αναλογία με τον πληθυσμό της. Το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 11.105 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων που αναφέρει η χώρα σε μια ημέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19.

Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Η ΕΕ απηύθυνε κάλεσμα στην Τουρκία να εργαστεί έως τότε για τη μείωση των εντάσεων με συνέπεια και συστηματικότητα, ενώ εκφράστηκε αποδοκιμασία για τις νέες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακυρώσεις και Τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air, θα υπάρξουν αύριο και τη Δευτέρα, λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και 3ωρης στάσης εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w. athina984.gr

Στην αθλητική ενημέρωση…

Πρεμιέρα σήμερα με τρεις αγώνες για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στις 4 παίζουν Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα, στις 6 και τέταρτο Άρης – Απόλλων Σμύρνης και στις 8 και μισή Ολυμπιακός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός….

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα