back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο Χρ. Σταικούρας υπερασπίζεται τον νέο πτωχευτικό κώδικα

Διαβάστε επίσης

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας ουσιαστικά υπαγορεύτηκε από την Ένωση Τραπεζών, έδωσε από τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 «Νομοθετήσαμε διαφορετικά απ´ό,τι και γραπτώς μας έχουν ζητήσει και οι Τράπεζες και οι servicers», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συνεχίστηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου με την κατάθεση απόψεων από εκπροσώπους φορέων.
Στη σύντομη παρέμβασή του, ο υπουργός επέμεινε ότι το προς ψήφιση νομοσχέδιο, «αποτελεί την πρώτη ολιστική προσέγγιση του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι σε όλα τα προηγούμενα σχήματα δεν υπήρχε οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας. «Εμείς προστατεύουμε με κοινωνική διάσταση την πρώτη κατοικία», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
 Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ Βίκτωρας Τσιαφούτης, λέγοντας ότι «είναι υποκρισία να μιλάμε για καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας στη χώρα μας, όταν αυτή έχει παύσει να υπάρχει από τον Φεβρουάριο του 2019».
Δημήτρης Ράντος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα