back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Βαρώσια: Η Ελλάδα ζητά να κάνει πίσω η Τουρκία – Θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής

Διαβάστε επίσης

Εάν η Τουρκία δεν κάνει ένα βήμα πίσω, το θέμα των Βαρωσίων θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόσο από την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και από την Ελλάδα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε σύγκρουση και με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Αν δεν κάνει το βήμα πίσω, θα το δούμε τη επόμενη εβδομάδα. Το πλαίσιο κυρώσεων πάντως υπάρχει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς εξάλλου για την συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Μπρατισλάβα, ανέφερε ότι κάθε δίαυλος επικοινωνίας, όπως μία συνάντηση υπουργών Εξωτερικών στο περιθώριο ενός διεθνούς φόρουμ είναι θετική,υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν θα αφήσουμε ταυτόχρονα προκλήσεις που αφορούν στο Κυπριακό να περάσουν έτσι, γιατί έρχονται σε σύγκρουση με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Είναι ζήτημα των ευρωτουρκικών σχέσεων και αν η Τουρκία δεν κάνει ένα βήμα πίσω, θα το βρει μπροστά της, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σε ότι αφορά τις διερευνητικές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη αποτελεί βασικό θέμα και κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσουμε στην έναρξη των διερευνητικών, σημειώνοντας ότι εμείς έχουμε πει ότι σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε την επίλυση της μοναδικής διαφοράς που έχουμε και είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μέσα από τον διάλογο και το πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο που έχουν οι διερευνητικές επαφές.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα