back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Σίμος Ιωάννου στον Αθήνα 9.84: «Με το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου η Αγκυρα στοχεύει στην παρεμπόδιση της επανέναρξης των ελληνοτουρκικών συνομιλιών, αλλά και στον εποικισμό της περιοχής»

Διαβάστε επίσης

Εντονη ανησυχία για το άνοιγμα της παραλίας Αμμοχώστου από την Τουρκία, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.
Κατήγγειλε την Αγκυρα για παραβίαση του πολιτικού και ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περίκλειστης περιοχής, αλλά και για προσπάθεια παρεμπόδισης της προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, συνδέοντάς την με την εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα και τη στήριξη του Ατάρ ως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις επικείμενες εκλογές, στην περιοχή.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

«Φαίνεται ότι αυτό το έχουν σχεδιάσει εδώ και καιρό και εν μέρει το έχουν εκτελέσει. Προσπάθησαν να δώσουν στον έξω κόσμο την ιδέα ότι δεν παραβιάζουν το πολιτικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτής της περίκλειστης περιοχής, το οποίο έχει συμφωνηθεί με τη συμφωνία του ’79 και με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πρόκειται για μια μια προσπάθεια θαλαμοποίησης, την οποία ξεκίνησαν από το 1971 και το 1974 και σταδιακά εποικίζουν ολόκληρη την περιοχή.»

ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡ, ΩΣ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

«Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τον εγκάθετο τους, στην τουρκοκυπριακή πλευρά, τον κύριο Τατάρ, που φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι χάνει. Ένας άλλος λόγος αυτής της ενέργειας, αυτής την κουστωδίας που παρουσίασαν στην Τουρκία είναι για να θέσουν εμπόδια στην επανέναρξη των συνομιλιών . Μία επανέναρξη συνομιλιών που θα βάλει εμπόδια στην προσπάθειά τους για εποικισμό της περίκλειστης περιοχής….

Το κομμάτι που “ανοίγουν” στην περιοχή, δεν είναι εκείνο, το οποίο σταματά το συρματόπλεγμα στην κατοικημένη περιοχή “Γλώσσα”. Την Πέμπτη θα ανοίξουν κομμάτι της νότιας περιοχής για πρόσβαση στον κόσμο, στην παραλία , δηλαδή από τη γραμμή που είναι η νεκρή ζώνη, κοντά στη Δερύνεια και το Παραλίμνι. Από την αντίθετη πλευρά. Δηλαδή το κομμάτι που έχει 4-5 ξενοδοχεία, τα οποία και έχουν μία δίοδο και τα χρησιμοποιούν για την αναψυχή των αξιωματικών. Ανοιξαν αυτό το κομμάτι διότι είναι το σημείο με την πιο ωραία παραλία και επειδή όλη η υπόλοιπη περιοχή έχει διαβρωθεί.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα